XS
SM
MD
LG

Dominacija Marka Šljivića na Kupresu

Paljanin Marko Šljivić imao je sjajan nastup prethodna tri dana na Kupresu gdje su održavane trke u sklopu "FIS Trast kupa", "FIS Adria Ski kupa" i "Nordis kupa".

Prvog dana vožena su dva veleslaloma, a u oba je Marko Šljivić slavio pobjedu. U prvom, sa vremenom 2:09.92, 90 stotinki ispred Tamaša Trunka iz Mađarske, te 1.32 sekunde ispred Filipa Krote iz Hrvatske. Dino Terzić je završio na 7. mjestu, Milivoje Mačar je bio 27. a Tarik Zuhrić jedno mjesto slabiji. Muhamed Huseinović je zauzeo 32. mjesto, a onda od 34. do 37. mjesta redom su se plasirali Mak Lomigora, Fejsal Karić, Afan Mehić i Sadik Selmanagić. Emir Lokmić je odustao u prvoj vožnji. 

U drugoj trci, Marko Šljivić je imao vrijeme 2:10.36 i završio je 48 stotinki ispred Emira Lokmića. Treći je bio Filip Krota ponovo sa 52 stotinke zaostatka. Dino Terzić je završio na 15. mjestu, Milivoje Mačar je ušao kao 28. u cilj, a mjesto iza je bio Alen Bičakčić. Tarik Zuhrić je zauzeo 32. mjesto, Muhamed Huseinović i Mak Lomigora su bili 34. i 35, a od 37. do 39. mjesta smjestili su se Fejsal Karić, Afan Mehić i Sadik Selmanagić.

Marko Šljivić je do treće pobjede stigao u slalomu sa vremenom 1.51.67, 23 stotinke ispred Filipa Krote, te 94 stotinke ispred Vilijama Petanjka, također iz Hrvatske. Mak Lomigora je bio 17. a Afan Mehić 20. Svi ostali takmičari nisu završili trku.

Danas je vožen drugi slalom, a Marko Šljivić je odustao, kao i apsolutna većina takmičara. Trku je završilo svega devetorica skijaša, između ostalog i Sadik Selmanagić na devetom mjestu.

Kod djevojaka, Teodora Filipović se može pohvaliti sa dva četvrta mjesta u veleslalomu, dok je u slalomima odustala, a Isidora Jugović je osvojila deveto mjesto u veleslalomu i u preostale tri trke je odustala.