XS
SM
MD
LG

EL: Zvezda konačno slavila u Pireju, bitne pobjede CSKA i Reala

Foto: Euroleague

Ove sedmice odigrano je 23. kolo u Evroligi. Ipak, nisu odigrani svi mečevi jer je odložen duel između Makabija i Fenerbahčea.

Bilo je nekoliko interesantnih mečeva u ovom kolu. Košarkaši Crvene zvezde konačno su savladali Olimpijakos u gostima. Zvezda je odlično otvorila meč ali kasnije je Olimpijakos uhvatio ritma. Vodila se velika borba tokom cijelog meča ali je Zvezda konstantno vodila a na kraju je može se reći dosta mirno privela posao kraju. Bio je to prvi poraz Olimpijakosa na domaćem terenu ove sezone. I dalje su u vrhu a Zvezda je ostala u kakvoj takvoj igri za TOP8.

Uniks i CSKA odigrali su odličan meč. Ekipa Velimira Perasovića dobro je otvorila susret ali je kasnije CSKA preuzeo vodstvo. Odlično su branili Hezonju u prvom poluvremenu ali su i u nastavku čuvali vodstvo kad se Hezonja razigrao. Na kraju su rutinski priveli meč kraju uz odlične igre Alekseja Šveda i Nikole Milutinova. 

Monako i Real odigrali su najneizjvesniji meč u kolu. Tokom cijelog meča igrale su se sjajne odbrane. Monako je vodio 66-60 u završnici ali su Jabusele i Rudi trojkama vratili Real u igru. Opet u prvom produžetku, Monako je vodio 75-70 pa je Tavares poenima donio izjednačenje Realu. U drugom produžetku Real je bio nadmoćan. Ono što valja istaći, Monako je odigrao katastrofalno završnice. Dva puta su ispustili pobjedu i dva puta su katastrofalno odigrali poslednje napade. Oba puta je Obradović tražio tajmaut i veoma loše dogovarao akcije jer su oba puta uzimali šuteve preko ruke a imali su previše vremena i morali su bolje akcije igrati.

Armani je odigrao loš meč sa Žalgirisom. Međutim, uspjeli su izboriti pobjedu na suvi kvalitet. Odbrana je bila dobra ali napad je bio ispod svakog ozbiljnog nivoa ali ih je odbrana izvukla. Brasa je odigrala jako dobar meč i rutinski je savladala Asvel. Panatinaikos je isto savladao Baskoniju u jednom dosta nebitnom meču.

Bajern je u njemačkom derbiju savladao Albu. Bila je to prava rovovska borba a na kraju je slavio Bajern uz sjajno izdanje Vladimira Lučića. Pobjedu je upisao i Zenit. Opet su savladali Efes. Bio je to zanimljivo 13. duel Paskvala i Atamana i 12. pobjeda španskog trenera. Meč je bio tvrd i neizvjestan ali je na kraju Zenit mirno priveo posao kraju.