XS
SM
MD
LG

Prvoligaš Železničar (Pančevo) bolji od Metalist 1925 (Ukrajina)

Prvoligaš Železničar iz Pančeva na pripremama u Antaliji odigrao je drugi kontrolni meć protiv ukrajinskog Metalista 1925 i zabeležio drugu pobedu golovima Petra Gigića i Miroljuba Kostića. Pančevci su posle šest minuta igre došli u vođstvo kada je Petrović idealno centrirao, a novajlija Gigić glavom loptu poslao u mrežu. Imali su fudbaleri Metalista 1925 priliku da dođu do izjednačenja iz jedanaesterca, ali nisu uspeli golman Andrijanić je odbranio šut..U drugom poluvremenu ukrajinski tim je uspeo da izjednači, ali fudbaleri ,,dizelke,, nastavili su sa dobrom igrom i u 74 minuti Kostić je uspeo da postgne pogodak za pobedu svog tima.

Posle utakmice i pobede svog tima trener Dragan Aničić je rekao:

-Zadovoljan sam i rezultatom i igrom mog tima u većem delu utakmice, iako imamo još mnogo prostora za napredak. Momci su poslušali savete sa sastanka, shvatili su da je za uspešnog sportistu jako bitan karakter. Igrali su protiv izuzetno kvalitetnog rivala, protiv jakog vetra, pa i sudija, ali mislili su samo na svoju igru. Napravili smo dobar sistem u kome se zna ko šta radi. Danas je šezdeset minuta igrala potpuno druga postava u odnosu na prvu utakmicu. Meni nije bitno ko će da igra, svi su jednaki i svi momci mogu da daju doprinos uspehu kluba –

Novu proveru u Antaliji fudbaleri Železničara imaju u subotu 12.februara protiv ruskog drugoligaša Akrona.

Železničar - Metalist 1925 2:1 (1:0)

Strelci: Gigić u 6, Kostić u 74 minuti.

Železničar:Andrijanić,Petrović, Stanimirović, Balaž,Marković, Dašić,Simčević, Jovanović, Regan, Grgić, Gigić. Igrali su još: Živković, Radojičić, Kostić, Dabić, Konatar,Plavšić, Đorđević,Stojčev, Zuvić, Milošev.

INCLUDEPICTURE "https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/t2b/1/16/1f399.png" \* MERGEFORMATINET

 

Fudbaler Železničara (Pančevo)