XS
SM
MD
LG

Održan prvi dan seminara za sudije i kontrolore Prve lige FSRS

Robert Zrilić, Mirko Gojić, Ognjen Valjić, Duško Vujičić i Radiša Vrhovac

U prostorijama hotela “Integra” u Banjaluci održan je prvi dan seminara sudija m:tel Prve lige Republike Srpske. Prvog “radnog” dana arbitri su polagali ispit iz teoretskog i praktičnog dijela, odgovarajući na pitanja o pravilima fudbalske igre. 


Seminaru su se naknadno priključili i posmatrači suđenja koji su, zajedno sa sudijama, analizirali zanimljive situacije iz jesenjeg dijela prvenstva. Drugog dana takmičenja, u nedjelju će biti test fizičke provjere spremnosti sudija “A” i “B” liste prvoligaškog karavana FSRS.
-Već poslije prvog dana možemo da budemo zadovoljni pokazanim rezultatima, arbitri su prikazali zavidno znanje i uspješno položili testove iz prakse i teorije. Seminar se održava u vrhunskom ambijentu, odziv je dobar, uslovi perfektni, svi su maksimalno uključeni u diskusiju i vidi se da vlada veliko interesovanje… Na nama iz Komisije je da učesnicima seminara obezbijedimo sve neophodne uslove da u njima rade. Očekujemo zaista vrhunske rezultate – rekao je Duško Vujičić, predsjednik Komisije za sudije i suđenje Fudbalskog saveza Republike Srpske.


U Komisiji koja je vodila i nadgledala seminar, te držala predavanja bili su, pored Duška Vujičića, Radiša Vrhovac, Mirko Gojić i Robert Zrilić, a učesnike seminara pozdravio je, u ime predsjednika Saveza Vice Zeljkovića, Ognjen Valjić, generalni sekretar FSRS, nekada istaknuti internacionalni sudija i bivši član Komisije za sudije i suđenje FS BiH.
U nedjelju će arbitri na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Banjaluci trčati fizičke norme na vještačkoj podlozi.

fsrs.org