XS
SM
MD
LG

Lokosice spremne za nastavak sezone: Dobro smo radili ove zime

Marija Damjanović

Fudbalerke Lokomotive iz Brčkog u nedelju od 14:00 časova započinju drugi dio sezone u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine, gdje će se popularne "lokosice" boriti da zadrže status premijerligaša i naredne sezone.

Izabranice Milorada Iliškovića odradile su nešto više od 30 dana priprema na svom stadionu u Brčkom i spremne su za ono što ih očekuje u nastavaku sezone, ali sigurno niti malo jednostavan zadatak.

Lokosice će u drugu polusezonu ući sa sedme pozicije na tabeli sa osam osvojenih bodova, a prvi meč gostovaće u Zvorniku, gdje će odmjeriti snage sa posljednjeplasiranom Drinom, koja je trenutno bez boda. Prvi duel ova dva rivala u Brčkom završen je pobjedom Lokomotive rezultatom 10:0.

U toku zimske pauze desile su se promjene i u igračkom kadru. Lokomotivu su pojačale Arnela Begić i Svjetlana Crnjak, koje su došle iz niželigaškog karavana, Čelika Zenice, a pored njih žuto-plavi dres obukla je i Rabija Kešetović, inače povratnik u redove "lokosica", a pravo nastupa za seniorski tim stekla je i mlada reprezentativka Bosne i Hercegovine Ivona Radošević, koja će biti najveće pojačanje tima iz Brčkog ove zime. Klub je napustila Aldina Škahić, koja je otišla u Sanu 2014 iz Sanskog Mosta.

Pred meč sa Drinom porazgovarali smo sa Marijom Damjanović, kapitenom Lokomotive.

- Neće biti lako u drugom dijelu sezone to je definitivno i sigurno da nas očekuje težak posao, ali mislim da smo dobro radili ove zime i da možemo do našeg cilja, a cilj je da opstanemo u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine. Prvi ispit imamo u Zvorniku protiv Drine i bez obzira što su oni posljednji tim na tabeli i bez boda, mi nemamo pravo da se opustimo, nego moramo da budemo maksimalno fokusirani i skoncentrisani na ono što nas očekuje i da osvojimo sva tri boda koja nas jedino i zanimaju u ovoj utakmici. Teren će sigurno biti težak za igru, s obzirom koje je doba godine, ali na to moramo da se priviknemo jer smo u takvim uslovima odradili i pripreme. Imamo par novih imena u ekipi koja će nam sigurno doprinjeti da napravimo ono što nam je cilj. Svi smo zdravi, spremni i isčekujemo da se nastavi sezona, zaključila je Damjanović.


Radnik Bumerang 18 : 0 Drina
Fortuna 1 : 2 Iskra
Lokomotiva 1 : 2 Emina
Široki Brijeg 1 : 12 SFK 2000
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 21 20 1 0 61
2 Emina 21 15 2 4 47
3 Iskra (-3) 21 11 5 5 35
4 Radnik Bumerang 21 9 3 9 30
5 Fortuna 21 9 3 9 30
6 Lokomotiva 21 6 3 12 21
7 Široki Brijeg 21 4 3 14 15
8 Drina 21 0 0 21 0