XS
SM
MD
LG

Miloš Stević i Sara Plakalović nastupili u Vuokatiju

Bosanskohercegovački nordijci, Miloš Stević i Sara Plakalović, nastupili su danas prvog dana Evropskog olimpijskog festivala (EYOF) u finskom Vuokattiju.

Miloš Stević je nastupio u trci na 10 kilometara slobodnim stilom, te je zauzeo 57. mjesto od 77 takmičara koliko je bilo prijavljeno za start trke. Stević je stazu prešao sa vremenom 25:14.6 minuta, što je bilo 4.05 minuta sporije od pobjednika današnje trke, a to je bio domaći takmičar, Nikko Antola. On je za 20 sekundi bio brži od Niclasa Steigera, koji se takmiči pod zastavom Olimpijskog komiteta, inače Švicarca. Bronzani je bio Elias Danielsson iz Švedske sa 24 skeunde zaostatka.

Sara Plakalović je nastupila u trci na 7.5 kilometara slobodno. Ona je zauzela 54. mjesto od 64 takmičarke na startu trke. Ona je stazu prešla sa vremenom 26:7.2 minute, šest minuta sporije od pobjednice trke, a to je jučer bila Lisa Eriksson iz Švedske, dok je Tove Ericsson zaostala 30 sekundi za pobjednicom. Treća je bila Nadine Laurent iz Italije.

Njih dvoje će sutra ponovo nastupiti na EYOF-u, a pred njima su za 2.5 kilometra kraće dionice nego jučer. Sutra će na borilište izaći i Milivoje Mačar u alpskom skijanju, a na rasporedu je trka slaloma.

Nakon dana pauze, u četvrtak 24. marta Sara Plakalović i Miloš Stević će imati još jedan nastup, a to je u sprintu. Što se tiče ostalih naastupa naših reprezentativaca, Milivoje Mačar će prekosutra imati nastup u paralel slalomu, a 23. i 24. marta nastupa i Zara Husedžinović u umjetničkom klizanju