XS
SM
MD
LG

Novo lice Jedinstva

Slavlje fudbalera Jedinstva nakon postignutog gola

Potpuno novo lice u proljećnom dijelu prvenstva krasi fudbalere Jedinstva iz Roćevića. Nakon pobjede protiv Podrinja, ostvarena je još jedna pobjeda, u gostima protiv Janje 2009 rezultatom 3:0. Dvostruki strijelac bio je Jasikovac, a jedan gol postigao je Rosić.

- Znali smo da nas ne čeka lak protivnik, pogotovo što igramo na gostujućem terenu. Ali, kad imaš cilj i dobar rezultat iz prethodne utakmice, kad smo nadigrali lidera na tabeli i ostvarili ubjedljivu pobjedu, lako je bilo pripremiti igrače na psihološko planu, što je u svakom sportu potrebno. Ovaj put imali smo malo slabijeg protivnika, ali vema borbenog što su nam pokazali i na terenu. Naš dogovor iz svlačionice se preneo na teren, što sam zahvalan svojim fudbalerima. Od prvog trenutka smo uzeli loptu u svoj posjed, jer smo znali da samo kroz pas igru možemo doći do pogodaka, a pri izgubljenoj lopti odmah da uzvratimo presing igrom, tako da protivniku nismo dali da dođe do bilo kakve svoje igre. To je na kraju i ispostavilo dobrom taktikom što govori krajnji rezultat. Zahvaljujem se mojim igračima na dobrom zalaganju i velikoj borbi, a igračima Janje 2009 čestitam na velikoj borbenosti, fer korektnoj igri i sreću u nastavku sezone - izjavio je Vladan Mićić trener Jedinstva.

Nakon dvije uzastopne pobjede i šest osvojenih bodova, Jedinstvo se popelo na desetu poziciju na tabeli sa ukupno 17 bodova.