XS
SM
MD
LG

Promocija Evra u Trebinju

Danas je u Trebinju u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ u Bregovima održana promocija Evropskog prvenstva za kadetkinje pod sloganom „Ujedinjeni i jednaki“. Iako u Trebinju ne postoji aktivan ženski fudbalski klub, kao i pored činjenice da je u toku školski raspust, ovaj događaj je bio najmasovniji i privukao je pažnju preko 200 djevojčica i dječaka.

Mališani su sa nestrpljenjem čekali svoj red da se fotografišu sa peharom za prvaka Evrope i raspitivali se o utakmicama i mogućnosti da prisustvuju susretima u obližnjim gradovima Širokom Brijegu i Mostaru.

Trebinje je jedini grad u kome će biti održana promocija prvenstva, a da nije grad domaćin. Takođe, ambasadorka prvenstva i kapitenka reprezentacije BiH Milena Nikolić je rođena Trebinjka i prve fudbalske korake je napravila upravo u Trebinju u nekadašnjem ŽFK „Leotar Teks“.

Promociji je uz predstavnike FS  prisustvovao i Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je ovom prilikom izjavio:

„Velika nam je čast da vas ugostimo u Trebinju i da budemo dio promocije evropskog fudbalskog prvenstva za kadetkinje. Možemo slobodno reći da je ovo jedan fudbalski spektakl na našim prostorima, koji ćemo svi ispratiti. Smatram da je važno da se u promociju šampionata uključimo i pružimo maksimalnu podršku mladim fudbalskim nadama Evrope, tim više što je ove godine upravo jedna uspješna Trebinjka Milena Nikolić ambasadorka Evropskog fudbalskog prvenstva za kadetkinje.

Naše mlade generacije, a to vidimo i po primjeru Milene Nikolić i drugih mladih sportista, zaslužne su što Trebinje i danas nosi kvalifikaciju grada sporta, odakle su ponikle ili korijene vuku brojne sportske zvijezde i uspješni sportisti. Zbog svih uspjeha naših sportista, svih profesionalnih i ličnih odricanja ovih ljudi, ali i svih naših radosti zbog njihovih pozitivnih rezultata, kao vid poštovanja osjećamo potrebu da unapređujemo sport, da gradimo sportsku infrastrukturu i promovišemo sportske aktivnosti poput ove. Nadamo se da će i Trebinje u  doglednom periodu imati priliku da bude domaćin jednog ovakvog takmičenja.„

Gradonačelnik Trebinja je istakao da će učiniti sve da Grad Trebinje u skladu sa svojim mogućnostima pomogne svima koji budu imali želju da prisustvuju utakmica Evropskog prvenstva.

Već sutra se nastavlja sa promocijom prvenstva, kada će u Sarajevu ispred BBI centra biti organizovana fan zona sa početkom u 17 sati. U ponedjeljak će u Mostaru u naselju Potoci biti organizovan fudbalski turnir za mlađe uzraste, a dan kasnije „karavan“ se seli u Zenicu.

Ostali fotosi: