XS
SM
MD
LG

"Traktoristi" na krilima Radočaja imaju visoke ciljeve

Vladimir Radočaj - foto: Jelena Grlić/lična arhiva

"Traktorče" ore po celoj Srbiji, od Mačve, Srema, Podrinja i ko zna gde će se zaustaviti. Rezultati sa poslednje četiri utakmice ligaškog dela prvenstva i plej ofa dovoljno oslikavaju snagu i kvalitet mlade i poletnog tima proleća. Savladana je Mačva (6:1), RFK Grafičar (3:1), Radnički (5:0), Loznica (4:0). Navedeni rezultati nisu slučajnost, ako se osvrnemo unazad vidimo da su u nastavku sezone bili isto tako ubedljivi sa zbirom od osam pobeda, dva remija i jednim porazom (Loznica). Svi se pitaju i ne mogu se načuditi odkut mladoj i razvojnoj ekipi toliko snage, čvrstine, pouzdanosti, efikasnosti... Dolaze gledaju fudbalsko čudo, odmahuju glavom, nesvesni onog što su videli. Od njihove mladosti uče stariji igrači, treneri, pokušavaju da ih kopiraju, ali to nije univerzalni model, to je njihov znak raspoznavanja, pravilan odabir igrača, uigranost, spremnost da odgovore svakom izazovu. Bez obzira na snagu i kvalitet rivala, svima odreda uzimaju meru, pobeđuju i kažu da neće stati dok ne dostignu zacrtan cilj - plasman u elitu.

Najnoviji trijumf došao je juče u Klupcima i ubedljivom pobedom revanširali se Loznici za jedini poraz ovog proleća. Sa dolaskom trenera Bojana Krulja (33) "Traktoristi" su zaigrali konkretnije, lepše i efikasnije. Došli su rezultati da bi kruna stručnog i pedagoškog rada došla u nastaku prvenstva i po učinku u prethodnih 11 utakmica su ubedljivo prvi (26 bodova).

Najnoviji trijumf u Klupcima i ubedljiva pobeda nad Lozniicom nagoveštava da će nastaviti u istom ritmu u plej ofu. Na svakoj utakmici u prvi plan iskoči neko drugi i to govori o ujednačenosti i kvalitetu ekipe. Jedan igrač ipak donosi prevagu i obeležio je protekli period. Radi se o desnom spoljnjem napadaču Vladimiru Radočaju (23), strelcu dva gola i asistentu na jučerašnjem meču. Radočaj je samo nastavio sjajan niz od 10 golova i 13 asistencija.

Novobeograđani su na početku odoleli nastojanjima domaćina da povede i u 12. minutu na scenu stupa Radočaj i spoljnom pogađa dalji ugao, za vođstvo. Ponovo je na sceni brzonogi napadač "crvenih", pretrčao štopera i nesebično uposlio iskusnog Stevanovića za dupliranje vođstva. Treći gol došao je od strane lucidnog Lučića, na proigravanje Zorića. Tačku na blistavu partiju “Traktorista” stavio je, ko bi drugi nego Radočaj, lepim lob udarcem u 58. minutu.

- Dobro smo otvorili utakmicu, otklonili opsanost ispred našeg gola i rano poveli. To nam je dalo vetar u leđa da se još više razmahnemo i praktično posle 45 minuta rešimo meč. U nastavku domaćin se nije predavao, imali su tri dobre prilike i lako su mogli da se vrate. Do kraja, i mi i oni pogađali smo okvir gola, ali je rezultat ostao nepromenjen - objašnjava desni spoljni napadač ”crvenih”, i napominje da je trener Krulj juče dao šansu talentovanom Lukiću (2004), ponovo je zaigrao Gajinov (2003), a debitovao je Čarls (18).

Jesenas nije bio tako ubedljiv (gol i tri asistencije), ali je u nastavku prosto eksplodirao. Nagovestio veliki potencijal i golovima i asistencijama skrenuo pažnju nekoliko superligaša.

- Nemam objašnjenje za toliki napredak, sam sam iznenađen i nisam očekivao tako brzo izbijem u prvi plan. Sigurno da ima do trenera Bojana Krulja koji je preopoznao moje kvalitete i potencijal. Dao mi je slobodu u napadačkim akcijama, i golove najčešće postižem iz ofanzivne tranzicije, kontre - kaže Radočaj. Trener Krulj za desnog spoljnjeg napadača tvrdi da ga odlikuje igra u dva pravca, uspešan je u igri "jedan na jedan". Zahvaljujući brzini, prodornosti, fizičkim i motorističkim predispozicijama, neuhvatljiv je za protivničke defanzivce.

- Stručni štab je selektirao i odabrao pravu grupu momaka. Bitna je atmosfera, postoji balans i jasni zahtevi ispred svakog pojedinca, tako da svako zna gde mu je mesto i koliko treba da doprinese timu. Tu je naša najveća snaga i prednost u odnosu na rivale - objašnjava sagovornik i navodi da bi bila šteta da se tako dobri rezultati ne krunišu plasmanom u Super ligu.