XS
SM
MD
LG

Veljko Ilić najmlađi strelac Super lige

Veljko Ilić - foto: instagram.com/fkproleterofficial

Ovog proleće Proleteru ne ide i uveliko su prokockali bogati jesenji kapital i srozali se do opasne zone i jedan su, po trenutnom plasmanu, od kandidata za selidbu u niži rang. Ako ekipi ne ide mogu se ponositi mlađanim Veljkom Ilićem (16,5), najmlađim strelcem u tekućem šampionatu Super lige. Novi trener Zumbul Mahalbašić od starta utakmice sa Spartakom ŽK gurnuo je u vatru Ilića, koji mu je uzvratio na najlepši način golom u drugom poluvremenu. Zadovoljstvo bi bilo potpuno da su, smatra Ilić, uspeli da ostanu neporaženi u Gradskom vrtu. Najmlađi strelac u tekućem šampionatu, rođen 20. oktobra 2005. godine, srećan i zadovoljan izjavio je:

- Bio sam srećan pre svega što sam počeo meč u startnoj postavi, a gol je samo upotpunio zadovoljstvo. Nakon postizanja gola prvo nisam bio svestan šta se desilo da bi posle nekoliko minuta pogledao u semafor gde je na mestu strelca pisalo moje ime. Žao mi je što nismo pobedili u Subotici, ali nadam se da ćemo uz još koji moj gol ostvariti cilj i ostati u ligi - kaže i dodaje da se osećao jako lepo kad je saznao da je u startnoj postavi.

- Ovom prilikom bih se zahvalio svima u klubu koji su me podržali i dali mi šansu da igram iako nemam puno iskustva. Kod prethodnog trenera nisam dobijao toliko šanse da igram, a jedan od razloga je što nisam bio dovoljno spreman. Smatram da sam u prethodna četiri meseca sazreo i nadam se da ću igrati još bolje - navodi momak rođen 20. oktobra 2005. godine. Igrač Proletra ušao je u anale srpskog klubskog fudbala kao treć najmlađi strelac, iza Dušana Vlahovića (16 godina i dva meseca) i Luke Jovića (16,5).

Ilić je pre dolaska u Proleter igrao za kadete srpskoligaša Brodarca, i zahvaljujući plodnoj saradnji dva kluba, nastavio razvoj u Super ligi. Priče da je veliki potencijal i razna poređenja sa velikim imenima našeg fudbala ga ne opterećuju, kaže da sebe ne doživljava kao zvezdu.

- Mnogo sam mlad da bih na takav način razmišljao. Najbitnije je da stojim čvrsto na zemlji i svestan sam da mi predstoji naporan rad kako bih napravio uspešnu karijeru. Imam puno samopouzdanja i ubeđen sam da ću biti dobar fudbaler - naveo je mladi strelac.