XS
SM
MD
LG

Skupština FSRS: Važni projekti za budućnost fudbala

U Maloj vijećnici Banskog dvora u Banjaluci danas je održana sjednica redovne godišnje Skupštine Fudbalskog saveza Republike Srpske pod predsjedavanjem Vice Zeljkovića. Skup je počeo himnom Republike Srpske, a potom je minutom ćutanja odata pošta legendarnom Ivici Osimu, počasnom predsjedniku FS BiH, koji će sutra biti sahranjen u Sarajevu, a preminuo je 1. maja u Gracu.

Nakon informacije i usvajanja izvoda iz zapisnika sa sjednice Skupštine Fudbalskog saveza Republike Srpske, održane dana 29. aprila 2021. godine, Verifikaciona komisija je utvrdila da su prisutna 52 od ukupno 55 delegata.

Jednoglasno su usvojeni izvještaji godišnjeg obračuna prihoda i rashoda – budžeta Fudbalskog saveza Republike Srpske za 2021. godinu, revizorski izvještaj o izvršenoj reviziji finansijskog poslovanja FSRS za 2021. godinu kao i izvještaj o radu Fudbalskog saveza Republike Srpske za 2021. godinu. Zaključeno je da je FSRS, uprkos velikim poteškoćama, poslovao pozitivno i da je budžet bio dvostruko veći od predviđenog zbog činjenice da se obezbijedilo 850.000 maraka pomoći klubovima kroz plaćanje 50 odsto kotizacije i dijela troškova službenih lica, odnosno da je Prva liga prvi put u istoriji dobila generalnog sponzora m:tel.

 


Takođe, usvojen je i budžet Fudbalskog saveza Republike Srpske za 2022. godinu koji je planiran da bude milion maraka, ali će, već sada je jasno, biti mnogo veći, kao i Program rada Fudbalskog saveza Republike Srpske za 2022. godinu. O programu rada pored predsjednika Zeljkovića govorio je i Ognjen Valjić, generalni sekretar FSRS. Usvojeni su izvještaji Disciplinske i Apelacione komisije koje su podnijeli predsjednici Rajko Vajić i Aleksandar Lazić, dok je Siniša Stojičić govorio o izmjenama i dopunama Statuta, odnosno njegovim usklađivanjem sa Zakonom o sportu. On je istakao da u budućnosti FSRS mora da ima Upravni i Nadzorni odbor, odnosno zaštitu za djecu.

Imenovani su članovi pravnih tijela, ustvari potvrđena je odluka Izvršnog odbora sa današnje sjednice. Pod tekućim pitanjima predsjednik Zeljković je informisao skupštinske delegate o putovanjima na utakmice reprezentacija Srbije i BiH u okviru UEFA Lige nacija.

Na kraju je istaknuto da će Fudbalski savez Republike Srpske u 2022. godini planom i programom, najvjerovatnije, završiti projekte u vrijednosti od deset miliona maraka, a pod tim se podrazumijeva postavljanje reflektora u Trebinju, Istočnom Sarajevu i Prijedoru, izgradnju šest ili sedam terena sa vještačkom travom i četiri terena sa hibridnom podlogom.