XS
SM
MD
LG

Zvezda kroz dramu do 2-0

Foto: ABA liga

Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 2-0 u finalu ABA lige. Zvezda je u drugom meču savladala Partizan sa 85-81.

Obradović je promijenio startnu petorku u odnosu na prvi meč i Partizan je na startu imao veću energiju. Međutim, pri vodstvu 9-5 Partizana, Zvezda šutom za tri pokreće seriju 14-0. Partizan je preko Panterovih bacanja uhvatio napadački ritam. Međutim, u završnici prvog perioda Zvezda je preko Ivanovića došla do +11 a Ledej je zaradio treći faul.

Na startu drugog perioda i Panter je zaradio treći faul a Zvezda je došla do 12 poena prednosti. Iako bez Pantera i Ledeja, Partizan se uspio održati u igri zahvaljujući prije svih Avramoviću i lesoru. Zvezda je potom ponovo odgovorila i opet došla do +12. Imao je Partizan spreman odgovor u vidu serije 7-0. Flouterom Ivanovića, Zvezda je na odmor otišla sa vodstvom 47-40.

Zvezda je u prvom poluvremenu šutirala trojke 7/13. Partizan je bio bolji u skoku, imao dobru energiju ali je promašio i par zicera dok je Zvezdi par šuteva iscurilo iz koša.

U trećem periodu igralo se tvrdo i na momente ni jedni ni drugi nisu mogli pogoditi ništa. Partizan je imao par napada da uhvati potpuni priključak ali su promašivali trojke i tako su propuštali svoje šanse. Zvezda je sa druge strane propuštala svoje šanse da se odvoji na veću prednost. Na kraju su sa +9 ušli u poslednji period.

Partizan je bolje otvorio poslednji period. Volters je poentirao za Zvezdu u dva navrata ali je Partizan se vraćao u igru. Avramović je trojkama donio preokret Partizanu ali na njegove trojke i trojku Ledeja, sa druge strane trojkama je odgovarao i Kalinić. Ledej i Panter napravili su po jednu jeftinu grešku u završnici pa je Zvezda došla do pet poena prednosti. Pokušao je Partizan u penal završnici doći do preokreta ali nije uspio.

Ekipe su na kraju bile dosta izjednačene u statističkim parametrima. Svakako da su u dobroj mjeri presudila četiri promašena bacanja Partizana u završnici susreta ali i pet izgubljenih lopti više ekipe Željka Obradovića.

Nikola Kalinić vodio je Zvezdu do pobjede sa 23 poena dok je Partizan predvodio Avramović sa 21 poenom.

Naredni meč igra se u srijedu a domaćin će biti Partizan.