XS
SM
MD
LG

Borovčanin: Napravili smo bum u Sokocu

Rukometaši Glasinca iz Sokoca nisu uspjeli da se domognu Prve lige Republike Srpske u rukometu. U dvomeču baraža sa prvakom zapadne grupe, Čelincem, ostvarili su pobjedu i poraz, ali na njihovu žalost trijumf na domaćem terenu od četiri gola razlike bio je dovoljan da se samo upolovi prednost Čelinca iz prvog susreta.

Trener Sokočana, Jovan Borovčanin, za naš portal kaže da je ekipa napravila pravi bum u Sokocu, svi pričaju o rukometu, ali nažalost promjena sistema takmičenja je doprinjela tome da mladu ekipu ne gledamo u prvoligaškom društvu.

- Od ove godine prvi put je da ne ulazi prvak "istoka" i "Zapada". Šta se tu desilo u Savezu, da li se nekome od klubova izlazilo u susret, ne bih ulazio u te stvari. Eto, prvi put od kako mi postojimo igrao se taj baraž i praktično čitava sezona je stala u te dvije utakmice. Mi kada smo to saznali, mjesec dana smo se ozbiljno pripremali, ozbiljno radili i mogu reći da su sitnice presudile. Neću ja sada tu govoriti nešto o suđenju, naročito u toj prvoj utakmici šta nam se sve uradilo. Pokušali smo da stignemo tu razliku od osam golova u revanšu i ovo što smo mi uradili je pravi bum. Vjeruj mi, evo i danas se priča o rukometu. Napunili smo dvoranu, donijeli puno pozitivne energije. To su sve momci 2004. i 2005. godište, koje sam ja prije šest godina iz škole iz osnovne škole upisao na rukomet. Prošli su sve te lige, igrali kantonalnu ligu, učestvovali na završnicama svih republičkih takmičenja, rekao nam je Borovčanin.

Glasinac je imao sve pobjede u ligaškom dijelu takmičenja, ali nedostatak jakih utakmica u toj ligi je negdje i kumovao ovoj situaciji.

-  To je najveći uzork našeg poraza. Trudili smo se mi kroz prijateljske utakmice, igrali sa prvoligašima Republike Srpske i Federacije BiH, igrali sa premijerligašem Vogošćom da ti momci napreduju, ali liga je liga. Iskreno, to su sve momčići uzrasta kao i ovi moji, ali mi smo to prevazišli već, nije da se hvalim nešto ja tu. Takvo je realno stanje. Najviše nas je i zakočilo to što nismo imali jake utakmice u ligi. Pet klubova se takmičilo. Imalo smo svih osam pobjeda. Došao je taj baraž, kojeg smo nažalost izgubili, ali nismo razočarani.

Najveći problem za Sokočane biće kako se motivisati da se ponovo igra ista liga.

- Sada ćemo održati Skupštinu, da probamo pojačati malo Upravni odbor, da probamo donijeti još nekog novca u klub. Ruku na srce, stvarno nismo imali tih problema do sada, svi su nam izlazili u susret, Opština, šumarstvo, svi su prepoznali taj naš entuzijazam i rad. Vidjećemo u kojem smjeru će klub ići. Ovi momci su drugi, treći srednje, nemamo taj problem odlaska igrača na studije. Jedini problem nam je kako pronaći volju da igramo opet drugu ligu. Stvarno ni rukometaši, a ni ja kao trener nemamo volje ponovo opet to igrati. Nema svrhe. Propade i njima godina dana uzalud treniranja, a napretka nekog nema.

Vjeruje Borovčanin da ovoj ekipi Glasinca trebaju još samo 1-2 pojačanja i da se ravnopravno igra Prva liga.

- Da smo ušli u Prvu ligu, mi smo napravili neki plan. Okosnicu tima imamo i za Prvu ligu ne bismo dovodili više od dvojice igrača sa strane. Vjerujem da ovi momci bez problema mogu odigrati Prvu ligu, uz jedno-dva pojačanja. 
 


Leotar 2 17 : 31 Glasinac
Slavija 2 38 : 37 Perihel
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Glasinac 7 7 0 0 14
2 Perihel 6 3 0 3 6
3 Slavija 2 7 3 0 4 6
4 Hercegovac 6 3 0 3 6
5 Leotar 2 6 0 0 6 0