XS
SM
MD
LG

Danas revanš baraža za Prvu ligu Federacije

Amel Bajrić

Danas se  igraju se revanš utakmice doigravanja za ulazak u m:tel Prvu ligu F BiH. Sastaju se : FK Klis Buturović Polje – FK Radnički Lukavac i NK Stupčanica  Olovo- NK Iskra Bugojno

Nedjelja, 12. juni u 17:30 sati,

Konjic  : FK Klis - FK Radnički , Gradski stadion u Konjicu, glavni sudija : Drago Tabak  (Tomislavgrad), 1. pomoćni sudija :  Amir Hušidić (Velika Kladuša) , 2. pomočni sudija : Marijan Ćosić  (Široki Brijeg), 4. sudija : Sanel Silić (Cazin), delegat : Irfan Budimlić (Cazin), posmatrač suđenja : Amir Medić  (Ključ).

Prvi susret u Lukavcu između Radiničkog i Klisa iz Buturović Polja je pripao Lukavčanima rezultatom 3:0.

Pred ovu utakmicu naš sagovornik je Amel Bajrić, iz FK Klisa Buturović Polje rasni strijelac koji je prošao Školu fudbala konjičkog Igmana za koji je igrao 23 godine, najbolji je strijelac Druge lige FBiH, grupa Jug svih vremena, a najbolji je poratni strijelac konjičkog Igmana, te da je i odigrao najviše utakmica za matični klub. Njegove golgeterske sposobnosti su zapazili iz gabelskog GOŠK – a, igrao je polusezonu i te godine  GOŠK je ušao u elitu bh. fufbala. Nakon oporavka od povrede prelazi u redove FK Klisa iz  Buturović Polja gdje nastavlja karijeru i dalje u dresu Klisa postiže golove.

 „Nažalost u prvoj utakmici u Lukavcu odigrali smo dosta loše, nismo pokazali naše najbolje izdanje, kao ni igru koju su pokazivali u većini ligaških utakmica. Protivnik je iskoristio mnogo naših grešaka, te je napravio veliku prednost za revanš utakmicu koja nas očekuje u nedjelju 12. juna u Konjicu. Sigurno je, da se nećemo predati i da ćemo dati zadnji atom snage kako bi pokušali nadoknaditi rezultatski zaostatak iz prve utakmice. Želimo se na dostojanstven način oprostiti od naših navijača i na taj način zahvaliti na podršci koju su nam pružali u toku cijele sezone „, riječi su fudbalske legende, mašine za golove, Amela Bajrića.

Šef struke FK Radničkog Samir Hadžimahović pred revanš susret u Konjicu protiv FK Klisa je rekao :

’’Idemo na revanš kao da je u Lukavcu bilo 0:0, Svjesni smo da smo bili bolji u prvom poluvremenu, sada nam treba puno zalaganje do konačnog cilja. Naš rival ima  veoma dobrih igrača (Kudra, Canović, Vila, Makan) i na njih ćemo obratiti posebnu pažnju. Pozivam sve naše navijače da dođu u Konjic u što većem, broju, da budu naš 12 igrač da bi postigli konačni cilj“

Nedjelja, 12. juni u 17:30 sati,

Olovo :  NK Stupčanica -  NK Iskra ,  Gradski stadion Olovo, Ermin Hadžović (Sarajevo), Edin Redžović (Sarajevo) i Adnan Arfadžan (Jablanica), Emir Spahalić (Mostar), Ivo Karačić (Biletić Polje),Darko Obradović (Stolac).

Prvi susret bugojanske Iskre i Stupčanice iz Olova je bio susret preokreta, domaći su prvi stekli prednost 1:0, ali Stupčanica je slavila rezultatom 2:1. Prava fudbalska groznica vlada u Olovu pred revanš susret doigravanja između domaće Stupčanice i bugojanske Iskre.