XS
SM
MD
LG

FSRS: Srećan početak nove sezone

Pred nama je početak nove, 28. takmičarske ligaške sezone u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske koja će da bude specifična po mnogo čemu, ali isto tako i jako izazovna puna iskušenja.
U godini kada Savez proslavlja veliki jubilej – 30 godina postojanja i rada, naša odgovornost je veća, da takmičenje u saveznom, ali i nižim rangovima, protekne, uprkos svim zamkama, u najboljem mogućem redu, sa što manje stvari koji nisu fudbalske, a želja nam je da unaprijedimo, kako samu igru i infrastrukturu, tako i kvalitet fudbala na terenima Republike Srpske i život klubova.
Iza nas je težak period pandemije korona virusa u kojem smo uspjeli, ne samo da se održimo i preživimo, već i da pokrenemo stvari koje nikada do sada nisu bile u programu Saveza, kao što je plaćanje troškova u ime klubova po 50 odsto kotizacije i naloga službenih lica, gdje je rukovodstvo sa novim predsjednikom Vicom Zeljkovićem gotovo utrostručilo godišnji budžet Fudbalskog saveza Republike Srpske koji je godinama, pa i decenijama, bio oko 750.000 maraka.
Pred nama su mnogi započeti projekti fudbalske budućnosti, prije svega infrastrukturni, ali i organizacioni, želja nam je da na međunardonu scenu vratimo i naše omladinske reprezentativne selekcije, i ne samo njih. 
Posjedujemo potencijal, imamo dobru volju, potrebna nam je još čvrsta vjera da se svi okupimo u ime fudbala i stvorimo, svima nama – Savezu, klubovima, fudbalskim radnicima, budućim naraštajima… bolje sutra, iza sebe ostavimo ono o čemu će se godinama i decenijama pričati. U fudbalu se jedino mjere rezultati, kako na terenu, tako i van njega – koliko postigneš i ostvariš toliko zaslužuješ počasti i poštovanja.

 


Moramo da nastavimo ovim progresivnim putem jer je fudbal Republike Srpske bio na prekratnici. To je naša obaveza ma koliko teška i izazovna bila. Drugog izbora ni puta nema. 
Zato svim klubovima, fudbalskim radnicima, fudbalerima i funkcionerima, službenim licima Fudbalski savez Republike Srpske želi uspješan početak nove takmičarske sezone. Da nas sve zajedno posluži zdravlje i sreća u vremenima velikih izazova i da, u maju naredne godine, kada sve budemo sumirali, s ponosom možemo da konstatujemo još jednu vitešku pobjedu! Fudbala i života u Republici Srpskoj.
Fudbalski savez Republike Srpske će i dalje da stoji na raspolaganju svim dobronamjernicima, klubovima i pojedincima za bolju budućnost i veselije buduće generacije, jer smo svjesni značajnosti naše uloge u vremenu u kojem su izgubljene osnovne norme i sve izvorne vrijednosti.
Fudbal kao najmasovnija i najvažnija sportska disciplina odnosno specifična grana ljudskog stvaralaštva nas obavezuje da iz godine u godinu, na osnovu prikupljenih iskustava, budemo još bolji i jači. Godine iskustva su nas mnogo tome naučile i treba da nam posluže da u narednih 30 godina budemo još mudriji odmjereniji, staloženiji i trpljiviji kako bi došli do zacrtanih ciljeva – definitivne pobjede fudbala, koji je bio i ostao život u Republici Srpskoj!
Još jednom Fudbalski savez Republike Srpske želi srećan početak nove takmičarske sezone i srećan nam svima 30. rođendan, da u miru i prosperitetu dočekamo svaki sljedeći, do beskonačnosti.
Živio fudbal!