XS
SM
MD
LG

Oglasio se Dobor

Nakon što se juče oglasio saopštnjjem Zadrugar iz Tarevca, večeras je to uradila i ekipa Dobora iz Modriče. Oni imaju svoje viđenje dešanjja na utakmici ova dva kluba, a igrala se ovog vikenda u Modriči. Saopštenje Dobora prenosimo u cjelini:

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Poštovani sportski prijatelji i uvaženi pratioci,

napravićemo kratak osvrt na proteklu utakmicu PFL Modriča-Šamac: OFK Dobor - FK Zadrugar (4:1).

Organizacija same utakmice je protekla po propisima, na terenu su bili prisutni:

-fizioterapeut iz Službe hitne pomoći Modriča, što je evidentirao i sam delegat prije početka utakmice,

-komesar za bezbjednost, bivši pripadnik MUP Republike Srpske, takođe evidentiran na licu mjesta

-zamjensko vozilo hitne pomoći marke Opel, što se može provjeriti u izvještaju delegata,

-redarska služba, evidentirana u prijavi same utakmice podnesenoj MUP RS - Modriča.

Napominjemo da za nekoliko sezona u ovom formatu takmičenja, ni na jednoj utakmici lige nije bilo prisutno sanitetsko vozilo.

Što se tiče sporne situacije i otklanjanja svake sumnje u namjere stručnog štaba OFK Dobor, pored gostujućeg fizioterapeuta pomoć povrijeđenom igraču je pružio i fizioterapeut domaće ekipe, kako i nalažu svaki moralni i etički principi.

Kad smo se dotakli moralnih principa, vrijedi napomenuti i ponašanje gostujuće publike, te psovanje članova porodice našim igračima, ali i našim navijačima, čak i prema maloljetnim licima i dodatne prijetnje upućene istim maloljetnim licima nakon završetka utakmice i to u krugu stadiona, za šta postoje i materijalni dokazi.

Takođe se nisu libili ni upućivanja prijetnji samoj ekipi domaćina, uz opasku "Doći ćete vi u Tarevce".

Mi ćemo naravno doći na svaku utakmicu koja bude uredno protokolisana u PFS, a UO našeg kluba bi poručio svima koji se u sljedećem pronađu, da ličnom i kolektivnom liječenju frustracija nije mjesto pored sportskog terena, za to postoje specijalizovane ustanove koje se bave određenim problemima psihološke prirode.

S obzirom na ponašanje gostujuće publike, svaka utakmica na kojoj oni prisustvuju bi trebala biti proglašena utakmicom visokog rizika uz obavezno prisustvo pripadnika MUP Republike Srpske na samom događaju.

Iskoristili bi ovu priliku da poručimo i nadležnom savezu, da je vrijeme da se stane u kraj i javašluku na tribinama u našoj ligi, ovo jeste niži rang, ali neke mjere se moraju poštovati.

OFK Dobor Modriča je rijetko, ako ne i nikada do sada izdavao saopštenja, ali ćemo sada retroaktivno da se osvrnemo na prethodni duel ove dvije ekipe i utakmicu u Tarevcima odigranu 18.05.2022. godine, iznijećemo samo četiri detalja:

1. Ubacivanje staklenih predmeta u teren od strane domaće publike

2. Drastična promjena kriterijuma glavnog sudije Nemanje Stupara nakon prvog poluvremena, pri rezultatu 1:2 u korist naše ekipe.

3. Poništen čist pogodak u 90' za izjednačenje

4. Ponašanje predstavnika kluba domaćina prema našoj ekipi, te druženje i fotografisanje sa službenim licima nakon završetka utakmice i uspješno odrađenog posla (fotografija će po potrebi biti priložena).

*Napominjemo da ništa sporno nema u druženju sa službenim licima, jer je to slučaj i normalna pojava i u najvišim rangovima fudbala, ali kada je to isključivo i tendenciozno, namjere su kristalno jasne.

OFK Dobor je do sada mogao da izda nebrojeno sličnih saopštenja s obzirom na to kakvo nas je dijeljenje pravde pratilo u prethodnom vremenu, ali ćemo se i dalje držati naše priče i jačanja našeg kolektiva bez kuknjave na sav glas.

Stara dobra - Nije bitno šta ti kaže, nego ko ti kaže.

Sportski pozdrav!


Budućnost 3 : 3 Mladost (ST)
Bratstvo 3 : 0 Crvena zvijezda
Trebavac 4 : 1 Sloga
Pelagićevo 21 7 : 2 Partizan
Dobor 4 : 1 Zadrugar
Mladost (D) 2 : 0 Sloga 73
Posavina 1 : 1 Kladari Gornji
Crkvina 2 : 1 Višnjik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Pelagićevo 21 5 4 0 1 12
2 Crkvina 4 4 0 0 12
3 Budućnost 5 3 1 1 10
4 Trebavac 5 3 1 1 10
5 Dobor 5 3 0 2 9
6 Višnjik 5 2 1 2 7
7 Sloga 73 5 2 1 2 7
8 Mladost (D) 5 2 1 2 7
9 Bratstvo 5 2 1 2 7
10 Crvena zvijezda 4 2 0 2 6
11 Mladost (ST) 4 1 2 1 5
12 Sloga 5 1 1 3 4
13 Vranjak 4 1 1 2 4
14 Zadrugar 5 1 1 3 4
15 Kladari Gornji 5 1 1 3 4
16 Partizan 5 1 1 3 4
17 Posavina 4 0 1 3 1