XS
SM
MD
LG

Metalac gostuje u Pančevu protiv Železničara, Rađenović traži da se zaboravi na pritiske

Dejan Rađenović, foto: Ivica Milošević

U devetom kolu Mozzart Bet Prve lige Srbije Metalac gostuje pančevačkom Železničaru. Obe ekipe do ove faze tačkmičenja računale su ipak na nešto bolji plasman i manje rezultatskih oscijlacija, ali daleko od toga da pod znak pitanja stavljaju svoje ambicije za visok plasman na kraju, odakle se smeši put u elitni rang. Šef struke plavobelih iz Gornjeg Milanovca, Dejan Rađenović, pred polazak u Pančevo je rekao:

- Ne treba mnogo naglašavati ono što svi znaju, da Železničar ima izuzetnu ekipu, koja čak i u ovako ujednačenoj ligi može lako da odskoči i pobegne konkurenciji. Vidi se da na tome rade. Angažovali su novog trenera, preiskusnog gospodina Sivića, stiže im s njim nova energija i nova filozofija igre. Imali su promenljive rezultate u poslednje vreme i sigurno će dati sve od sebe da se stabilizuju, baš kao i mi. Njih će poraz od Inđije još više naterati da izvuku maksimu, ista je stvar i kod nas posle poraza od IMT-a, - podsetiio je Rađenović i dodao o situaciji u svojoj ekipi:

- Ono malo što fali da našu igru ponovo završavamo bodovima, jeste samo vera da možemo i znamo, a to smo već dokazali. Imamo neosporan kvalitet, demonstrirali smo ga u prva četiri meča, a kad pogledamo ceo tok dosadašnjeg prvenstva, niko nas faktički nije fudbalski nadigrao. U jednom momentu jesmo to zaboravili i psihološki pali posle Mačve. Vreme je da se ta mini kriza završi i da momci pred Železničar zaborave na pritiske, da urade ono što najbolje znaju, a to je igra u kojoj treba da uživaju. Rezultati će doći i kao posledica toga.

Rađenović će na ovom gostovanju moći da računa na sve raspoložive prvotimce.