XS
SM
MD
LG

Poraz Slavije u prvom pripremnom meču

Košarkaši Slavije iz Istočnog Sarajeva su u prvom pripremnom meču ove jeseni poraženi od ABA 2 ligaša i jedne od najboljih bh. ekipa, Sparsa, sa 94:74.

U utakmici igranoj iza zatvorenih vrata nove sportske dvorane SRC "Slavija", Sparsi bolje ulaze u meč, ali Slavija kako prva četvrtina odmiče steže odbranu, igra dobro i u napadu, te na prvu obaveznu pauzu odlazi sa +1, 24:23.

Druga četvrtina donosi ogroman broj izgubljenih lopti Slavije, što Sparsi znalački kažnjavaju, igraju raznovrsno u napadu i ubacuju čak 32 poena u ovom periodu igre, dok Slavija ostaje na jednocifrenom broju i razlika se tu pravi, tako da Sarajlije na poluvrijeme nose +22, 55:33. 

Aleksandar Tunguz sa dvije vezane trojke na startu drugog poluvremena, i još jednom ukradenom loptom za dva laka poena oživljava Slaviju, ali i dalje su preovladale izgubljene lopte, tako da Sparsi uspješno odbijaju napade, te pred 4/4 i povećavaju prednost na +26, 80:54.

Uspjela je Slavija u 4/4 da se probudi malo u ovom susretu, jednom dobrom serijom zaprijeti da uđe u jednocifreni zaostatak, što nije bila još od 2/4, ali ne uspjevaju, Sparsi odbijaju taj napad i na kraju dobijaju utakmicu 94:74.

Što se tiče Slavijinih poena novajlija Srđan Kočić je sa 17 poena bio najefikasniji a poene su još postizali, Njegovanović 14, Bojović 11, D. Damjanović 8, Elez 4, Krunić 5, Lalović 1, Tunguz 8, Šehovac 6. U sastavu su bili još L. Damjanović, Pejičić i Rebić.

Slavija će ove sedmice odigrati još dvije pripremne utakmice, za vikend protiv Igman Burča i Dečića.