XS
SM
MD
LG

Milan Jelić neprolazna vrijednost Republike Srpske

U Modriči se  danas i sutra  održava  12. Memorijal "Dr Milan Jelić" koji  okuplja više kadetskih ekipa iz Srbije, Hrvatske, Federacije BiH.  

Milan Jelić, šesti je predsjednik Republike Srpske, i predsjednik Fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH a preminuo je iznenada 30. septembar 2007. , u 52. godine života.

Godine prolaze bez 6. predsjednik RS, a ovaj svijet je ostavio na fudbalskom teren. Uspomena na  Dr Milan Jelić čuva se u najlepšim sećanjima. Div i vitez života.

Govoreći danas na otvaranju turnira Tomo Marić, savjetnik u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske  je rekao:

-Počašćen sam činjenicom da  mogu da otvorim ovaj memorijal, pogotovo što je ovim najhumanijim gestom koji se može u ovom sumanutom vremenu, gdje niko ne drži ni do koga i niko ne poštuje ništa poklanja pažnja i odaje počast jednom velikom fudbalofoli, ali prije svega jednom velikom čovjeku koje je po mnogo čemu zadužio i Modriču i Republiku Srpsku, a njegovo puno ime i prezime je doktor, profesor Milan Jelić. I zato sam srećan što sam danas ovdje i što sa ljudima iz Modriče uživam u majstorijama , koje će ovi mladi ljudi , a uvjerio sam se i prethodnih turnira, da pokažu. I da još jednom potvrde svu ljepotu koju fudbal nosi sa sobom.

Ostali fotosi: