XS
SM
MD
LG

Olimpijski centar Jahorina čestitao dan opštine Vlasenica

Dejan Ljevnaić

Direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić, uputio je čestitke za načelniku i stanovnicima za dan opštine Vlasenica uz izraze zadovoljstva zbog investicija i svega pozitivnog što je pokrenuto u prethodnom periodu. Kao realizator najveće investicije na teritoriji ove opštine Olimpijski centar Jahorina užurbano radi na izgradnji ski centra Igrišta.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić je rekao:

“Radovima na izgradnji ski centra Igrišta napravili smo novu dimenziju u razvoju planinskog turizma i lokalno stanovništvo već osjeti benefite od pokretanja ovog projekta. Presrećan sam jer smo projektom ski centra Igrišta pokretač razvoja i zmajac koji pokreće privredu ovog kraja. Kada gradimo od nule, kao što je to slučaj na Igrištima, imamo priliku da izgradimo najbolje. Nove investicije u ovoj divnoj opštini se naslanjaju na projekat ski centra i izgradnjom nove policijske stanice, trga i centralnog spomenika su sjajan početak razvojnog puta Vlasenice i njenih stanovnika.“

Veliku zahvalnost dugujem načelniku opštine Vlasenica, Miroslavu Kraljeviću i njegovom uspješnom timu sa kojima imamo odličnu saradnju. Ulaganja u projekat ski centra Igriša, uz veliku podršku Vlade Republike Srpske, iznose 50 miliona KM i realizacijom ovog projekta svi stanovnici opštine Vlasenica će osjetiti velike benefite. Za izgradnju i radove na ski centru su angažovane domaće firme a u planu je i zapošljavanje direktno i indirektno najmanje 2.000 ljudi. Prema našem dosadašnjem iskustvu očekujemo dolazak investitora te i povećanje cijene zemljiža za najmanje 10 puta, a već je krenula i izgradnja smještajnih kapaciteta. Cilj nam je da dodatno podstaknemo proizvodnju domaćih proizvoda – sira, meda, mesa, čaja, rakije, vina i da to sve prodaju turistima. Plan je da posluju ski škole, ski rente, restorani, hoteli, građevinske firme, da se zarađuje od prodaje zemljišta, apartmana, interneta, struje i vode“dodao je Ljevnaić.

 

U planu izgradnje na ski centru Igrišta su  dvije ski staze, žičara, sistem za oznježavanje koji će garantovati najmanje 120 sniježnih dana, jezero za vještačko osnježavanje kapaciteta 30.000m3, pokretne trake, tjubing staze i zabavni sadržaj u vidu mini zip line-a, kao i izgradnja parkinga i svih pratećih sadržaja neophodnih za fukcionisanje jednog ski centra. U planu je da ski centar Igrišta prve skijaše dočeka već u toku zimske sezone 22/23.