XS
SM
MD
LG

Užičani pokazali zube iza juga Marakane, prvi poraz Grafičara

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Grafičar je prethodno kolo odmarao zbog obaveza svojih igrača u reprezentativnim selekcijama, a danas iza juga Marakane dočekuje Slobodu iz Užica. Opušteno su ušli u meč i Sloboda već nakon 4. minuta stiže u vođstvo, na asistenciju Đukića strelac je Ristić šutem sa 12-13 metara. Odmah, u sledećem napadu je 1:1, Nikolašević je sa nekih 18 metara iznenadio uspavanog golmana Slobode Vukašinovića.

U 15. minutu se intervencijom istakao golman gostiju i izvadio za prethodno primljeni gol. Knežević je izveo slobodnjak sa 18 metara i naciljao rašlje, a Vukašinović se izvio i odbranio. Uzvratio je na drugoj strani Šušnjar u 27. minutu u brzom kontranapadu, ali je bio zamalo neprecizan sa udaljenosti od 20 metara.

U 37. minutu nakon gužve koja je stvorena posle izvedenog kornera, najbolje se snašao Cvetić i iz blizine doveo Užičane do nove prednosti. Odbrana Grafičara se pokazala poroznom, s toga minimalni zaostatak u prvom poluvremenu i nije iznenađenje. Mogao je Šušnjar u 44. minutu postići i treći gol za goste, ali se spetljao u odsudnom trenutku i prilika je otišla u nepovrat.

Grafosi kreću ofanzivno u nastavku, a Vukašinović na volšeban način čuva svoj gol u 50. minutu. Prvo Kaluđerović glavom sa 5 metara šutira u donji ugao, golman Slobode se baca kao mačka, na odbijenu loptu natrčava Nikolašević, ali kao iznikao iz zemlje se ponovo pojavljuje gostujući golman i čuva prednost svom timu.

Ne prestaju domaći sa napadima, a u 55. minutu Šušnjar koristi manjak u odbrani Grafičara i beži, sustiže ga Falu i ruši na 35 metara od svog gola kao poslednji igrač odbrane, za šta je zasluženo nagrađen isključenjem. Iako brojčano hendikepirani domaći nastavljaju sa atacima, ali ponovo prva Sloboda preti. Petrović u 64. minutu šutira snažno sa dvadesetak metara, lopta je prohujala bukvalno tek neki centimetar iznad prečke.

Grafičar do izjednačenja stiže posle dosta napora u 71. minutu, Ibanjez se oslobodio čuvara i šutirao snažno sa 18 metara, Vukašinović je kratko odbio, natrčava Kaluđerović i sa 2-3 metra loptu je prosto zakucao u mrežu. Po treći put se gosti vraćaju u život, ovaj put Šušnjar koristi svoju brzinu, beži odbrani domaćih i postiže svoj prvi, a treći gol za Užičane u 76. minutu. Pobedu je u 3. minutu nadoknade vremena overio Petrović na asistenciju Todora Glišovića za konačnih 2:4. Gosti zasluženo nose sva tri boda iz Beograda, nanevši prvi poraz Grafičaru u tekućoj sezoni. 

Grafičar je propustio priliku da se pobedom vrati na prvo mesto ispred IMT-a, a narednog ponedeljka gostuju na Novom Beogradu ekipi Radničkog, dok Sloboda istog dana ponovo gostuje, ovaj put ide u Vršac.

RFK GRAFIČAR - GFK SLOBODA 2:4 (1:2)

STADION: Rajko Mitić-jug veštačka trava. GLEDALACA: 400. GL.SUDIJA: Filipović Stefan. POM.SUDIJE: Todorović Nemanja i Stojković Uroš. STRELCI: Nikolašević 5. i Kaluđerović 71.min (Grafičar), Ristić 4, Cvetić 37, Šušnjar 76. i Petrović 90+3.min (Sloboda). ŽUTI KARTONI: Knežević (Grafičar), Cvetić, Šušnjar i Đ.Glišović (Sloboda). CRVENI KARTON: Falu 55.min (Grafičar).

RFK GRAFIČAR: Stanković, Knežević, Stojčev (Šljivić), Ćurić, J.Mituljikić (Bubanj), Nikolašević (Vasiljević), Lazić (Ilić), Falu, Jovanović, Ibanjez (Petrović), Kaluđerović.

GFK SLOBODA: Vukašinović, Cvetić, Rašković (Mihailović), Đukić (Petrović), Đ.Glišović, Šušnjar (Gajić), R.Glišović, Ristić, Miličić, Jeremić (T.Glišović), Stanojević.