XS
SM
MD
LG

Dolzak u Igokeu pravi potez

Млади кошаркаш Игокее и син некадашњег играча Партизана и Цибоне, Марио Накић каже да још није одлучио да ли би играо за репрезентацију Србије или Хрватске.

Његов отац Иво Накић био је првак Европе са Партизаном 1992. године. Марио Накић (21) рођен је и одрастао у Београду, одакле му је и мајка.

 У млађим категоријама играо је за Земун и Партизан, али се већ као 14-годишњак преселио у Реал Мадрид са којим је освојио јуниорску Евролигу 2019. године.

Играо је и за сениоре Реала да би потом прешао у белгијски Остенде. Летос је потписао уговор са чланом АБА лиге, Игокеом из Александровца.

"Не бих рекао да ми је долазак у Игокеу корак уназад. Већ сам изјавио да не размишљам о мојем доласку на тај начин, већ сматрам ово супер приликом, јер Игокеа остварује добре резултате и у АБА лиги и у (Фибиној) Лиги првака. Такођер је клуб који је 'избацио' пуно играча и који су касније прешли на још већу разину. Сретан сам што сам овдје и мислим да је то добро за мене и засад сам задовољан. Дошао сам радити, добро играти и доказати се", навео је млађи Накић за ријечки Нови лист.

Накић каже да је пратио и Евробаскет, где је очекивано навијао за Србију и Хрватску, али и остале земље из региона.

"Имам много пријатеља у свим екипама из регије па сам навијао и за Словенију, Црну Гору, БиХ. Пратио сам све утакмице, нажалост, резултати нису на крају били најбољи, али наши људи су увијек навикли на медаље. Свака част свим репрезентацијама и момцима, сигурно су дали све од себе и одиграли најбоље што су могли, али то је кошарка, сљедеће натјецање мислим да ћемо остварити боље резултате", истакао је Накић.

Млади кошаркаш може да игра за очеву Хрватску, као и за Србију. Није играо ни за једну репрезентацију, чак ни у млађим категоријама. Иако се пре три године писало да је изабрао Србију, Накић каже да коначна одлука још није пала.

"Одабир репрезентације? О томе ћемо кад буде вријеме за то", закључио је Марио Накић.