XS
SM
MD
LG

Utakmica protiv Rusije prolongirana za drugi termin

Reprezentacija BiH

Prijateljska fudbalska utakmica između reprezentacija Rusije i BiH biće odigrana, ali ne u prvobitno planiranom terminu 19. novembra u Sankt Peterburgu, već je prolongirana za drugi termin koji će biti naknadno saopšten.

 

To je informacija koju je predsjednik FS BiH Vico Zeljković “podijelio” sa članovima Izvršnog odbora “krovnog” Saveza na današnjoj tematskoj sjednici održanoj u Sarajevu, na kojoj nije bilo nikakvog glasanja ni otkazivanja ranijeg dogovora dva saveza.

Ovakva odluka mogla se i očekivati nakon što je Fudbalski savez Rusije za 17. novembar zakazao prijateljsku utakmicu protiv Tadžikistana, pa je i nelogično da “Zbornaja kamanda” samo dva dana kasnije igra i protiv “Zmajeva”.

Inače, prihvatanje poziva FS Rusije za odigravanjem prijateljske utakmice u Sankt Peterburgu od strane FS BiH u federalnom Sarajevu je dočekano “na nož”, a uslijedio je i žestok politički pritisak na same fudbalere i muslimanske delegate u “fudbalskoj vladi”, iako Evropska fudbalska unija (UEFA) nije imala ništa protiv odigravanja iste.