XS
SM
MD
LG

Vraća se Božićni turnir u Istočnom Novom Sarajevu!

Povodom najave Božićnog turnira u futsalu „Istočno Novo Sarajevo 2022“ koji će se održati od 27. decembra ove do 13. januara 2023. godine, danas je u pres centru nove sportske dvorane na Trgu Republike Srbije održana konferencija za novinare.

Prisutnim novinarima obratio se predsjednik organizacionog odbora ovog turnira Jovan Katić, koji je rekao da će nagradni fond turnira biti 15.500 KM, te da se očekuje učešće ekipa iz Republike Srpske i regiona.

On je rekao da je za prvo mjesto predviđeno 12.000 KM, za drugo 2.000 KM, za treće 1.000 KM i za četvrto 500 KM.

„Ovakav nagradni fond sigurno nas podiže na ljestvici kao jedan od ozbiljnijih turnira u regionu, a isti će se naći i na zvaničnom kalendaru Fudbalskog saveza Republike Srpske“, istakao je Katić.

On je naveo i da je maksimalan broj ekipa koje će moći učestvovati na Božićnom turniru 32.

Medijima se obratio i direktor turnira Mirko Čampara, koji je istakao da će organizacioni odbor turnira svim učesnicima obezbijediti maksimalno kvalitetnu organizaciju na vrhunskom nivou.

„Učesnici koji dolaze ovdje biće bezbjedni, imaće kvalitetno suđenje kao i organizaciju, a već ima ljudi koji se raspituju i koji hoće da naprave ekipe. Mi ćemo se potruditi da to bude na visokom nivou i da u Istočno Novo Sarajevo dođe što više ekipa iz regiona“, istakao je Čampara.

Organizacioni odbor informisao je prisutne da će za potrebe turnira biti u funkciji Fejsbuk i Instagram nalozi, putem kojih će učesnici i posjetioci biti informisani o svim dešavanjima tokom trajanja turnira.

U okviru ovogodišnje tradicionalne manifestacije „Zima u Istočnom Novom Sarajevu“ biće organizovan i Božićni turnir u futsalu.