XS
SM
MD
LG

(Mond)poli-tika(ijal) – 2: Nekad riječ ljubav i nije to što ustvari znači i kako je ističu?!

Hari Kejn, kapiten engleske FOTO: The Guardian

Ljubav je apstraktna riječ koja nosi velike emocije. Nekada, kao recimo u Kataru, na 22. Svjetskom prvenstvu, ona to i ne znači, nego nosi sasvim drugu poruku. Kad su je iskrivili oni koji skrnave sve što je prirodno, a propagiraju ono što je antiljudsko – po svim božjim knjigama!

 


Prvo se desio “incident” sa kapitenskim trakama – nijedan fudbaler na stadion u Kataru, do sada, nije nosio “dugine boje” koje simbolizuju ranopravnost LGBT populacije (homoseksualci). Najčvršći u tim namjerama bili su Englezi, ali Harik Kejn je danas protiv Irana nosio traku sa srcem i porukom “ne diskriminaciji”… Isto je bilo i na ruci američkog, velškog i holandskog kapitena Tajlera Adamsa (frizura naginje ka šarenim bojama), Gereta Bejla i Virgila van Dajka. U posljednji čas domaćin Mondijala je zatražio od Svjetske fudbalske federacije da “zabrani” trake u “duginim bojama” (ko ponese “dugine boje” automatski dobija žuti karton prije utakmice). 

Predsjednik FIFA Švajcarac Đani Infantino je ispoštovao Katrane i naredio da se pomenute kapitenske trake ne nose!!! Čak se “drznuo” da napadne svoje Evropljane da se izvinjavaju naredne tri hiljade godina za ono što su radili po Aziji i Africi u prethodnih tri hiljade godina.
Jako smjela izjava i “čvrst” stav!

Da li će zbog ove “uredbe” imati problema vidjećemo u narednom periodu jer LGBT populacija ima moćno uporište u UEFA i FIFA, dakle svjetskom fudbalu. I njihov uticaj nije beznačajan. Sigurno će, vrlo brzo, neko Infantina pozivom upozorenja opomenuti i podsjetiti kako je došao na vodeću funkciju umjesto zemljaka Jozefa Sepa Blatera i kako je ustvari “pobijedio” Francuza Mišela Platinija, glavnog protivkandidata, bez borbe!?!?

Da ne zaboravimo da su prvi “duginim bojama” glasno “ne”. Nekoliko mjeseci prije početka Mondijala u Kataru, rekli Dušan Tadić i Luka Modrić, kapiteni reprezentacija Srbije i Hrvatske.

Do 2019. godine za homoseksualnost u Kataru se izricala smrtna kazna, danas je ukinuta, ali je po važećem zakonu strogo zabranjeno svako javno isticanje LGBT pripadnosti i promocija istopolnih brakova. Takođe, svako seksualno i razvratničko skrnavljenje morala u zemlji domaćinu Mondijala donosi i kaznu bičevanja, od 40 do 100 udaraca, pa i kamenovanje za žene koje seksualno izazivaju i pokazuju intimne dijelove tijela. I kad presuda dođe niko je zaustaviti ne može, čak ni prijetnja atomskim napadam na Katar.

Tako to rade Arapi, po šerjetskom zakonu, a Hrišćani, posebno oni iz Evrope, mogli bi da se ugledaju na muslimane kada je u pitanju odbrana vrijednosti koje Biblija propisuje i Hristova nauka zagovara. Čast treba da bude na prvom mjestu.

-Hrišćanstvo je ugroženije od islama – često je govorio pokojni Muamer Zukorlić. 

Ipak, ne treba zaboraviti da je blagoslov za “haram” (na arapskom sramota, razvrat…) za mjesec dana domaćinstva Svjetskog prvenstva u Kataru dao vrhovni imam islamskog svijeta u Meki (Saudijska Arabija). I pored toga Katrani su obećali mnogo, ali dozvoljavaju izuzetno, izuzetno malo…
Treba ostati i živjeti u budućnosti sa što manje grijeha i bluda. Mondijal je jednom i vanredna je situacija. Ali je od izuzetnog značaja, procjena je bila Katrana, čak i za konzervativne zemlje kakva je, između ostalih, i Katar.

Druga, “skandalozna” stvar je, kako mediji prenose, pa čak i ovi naši, ovde na Balkanu, neproduhovljeni i hroničarsko-resavski, da je FIFA zabranila Belgijancima, samo dva dana pred premijernu utakmicu protiv Kanade (23. novembra), nošenje dresova na kojima piše “ljubav”, kao znak podrške LGBT populaciji. Naime, “crveni đavoli” (nadimak je slučajan) neće moći da igraju u dresovima na kojima u unutrašnjosti kragne piše “love” jer to nije poruka ljubavi, već podrške homoseksualizmu.

Izgleda da FIFA ima jako “precizne i moralne” procjenjivače kako ne bi naškodila svom partneru, domaćinu Kataru. Bolje spriječiti nego juriti vezu za aboliciju, čini nam se da je stav Svjetske “kuće fudbala”. Svašta se u Kataru može desiti, pa čak i to da bilo koji igrač, bilo koje reprezentacije bude bičovan zbog kršenja strogih šerjetskih zakona. I ko zna šta sve još i ko sve još!?

Svašta pokušava i želi da podvali, odnosno svoje standarde nametne po cijenu svega taj LGBT pokret, ali su Katrani čvrsto odlučili da odbrane Mondijal i Njagovo veličanstvo fudbal! Podsjećajući FIFA na svoje zakone i, vjerovatno, istorijski joj pomažući.
Svaka im čast!

I, neizmjerno, hvala Katrani.

 

Dragan Vilimonović (Trstenik)

Prije završetka drugog dijela serijala-specijala (Mond)poli-tika(ijal) ne možemo, a da se ne sjetimo Dragana Vilimonovića, šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke Opštinskog vijeća Trstenik i njegovog, sada već antologijskog pitanja: Ko dade tolika prava p.d.r..a?

Živio Katar!

Ne dirajte nam svetinju fudbal!

P. S. O svemu ovome istorija će, jednog dana, dati svoj sud...