XS
SM
MD
LG

Eskić sa Riteriaijem u posljednjem kolu ostao bez Evrope

Nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Nikola Eskić, nije uspio sa svojim Riteraijem da se domogne Evrope u narednoj sezoni.

U posljednjem kolu prvenstva Litvanije, Riteriai je na gostovanju remizirao 2:2 u direktnom duelu protiv Hegelmanna i to nakon što su vodili 2:0. Da su sačuvali prednost koju su imali do 68. minute, Eskić i drugari bi naredne sezone igrali Evropu.

- Borili smo se do samog kraja. Imali smo 2:0 u gostima protiv Hegelmanna vodstvo, ali se desilo da smo primili dva brza pogotka i ostali smo bez kvalifikacija za neko evropsko takmičenje. Lijepo sam prihvaćem u Litvaniji, zadovoljan sam i igrama, bili smo u igri za tu Evropu do samog kraja, ali eto i to se dešava većim od nas. Svjedoci smo šta se desilo pri rezultatu 3:1 za Srbiju na Svjetskom prvenstvu protiv Kameruna, pa kada može njima, može i nama da se desi, rekao je za naš portal Nikola Eskić.

Eskić je ljetos iz makedonske Bregalnice otišao u Litvaniju i nije se pokajao. Kaže da je odlazak u Riteriai bio pravi potez, kao i da liga ima nekoliko kvalitetnih ekipa.

- Jeste, sigurno. Druga liga, drugi narod. Sada sve ovdje uveliko poznajem. Tu je Žalgiris koji je ove godine bio baš dominantan, igrali su i Ligu konferencije, izbacili Malme na tom putu. Liga nije prezahtjevna, može normalno da se igra. Nekoliko ekipa je kvalitetno, ostatak i ne baš.

U pregovorima je sa klubom oko produženja ugovora. Rekao im je svoje uslove i čeka povratnu informaciju. Povratak u BiH u ovom trenutku vjerovatno nije opcija.

- Postoji par stvari. U razgovoru sam sa klubom i ako se ispuni to što sam tražio ostaću. Ako ne budu mogli, onda ću vjerovatno promijeniti sredinu. Posljednje kolo je dosta uticalo na sve, ali vidjećemo. Iskreno, ne znam da li mi je povratak u BiH opcija, možda u slučaju baš dobre ponude i ako ne dobijem uslove koje sam tražio u svom klubu. Mada, i tada uvijek postoji opcija nekog drugog kluba u istoj ligi.