XS
SM
MD
LG

Trebinjci i Trnovljani silovito

Utakmicama prvog kola iz grupe „A „i“ B „ počeo je Novogodišnji turnir u malom fudbalu „Zima u Foči 2022“.

Već na otvaranju ove tradicionalne sportske manifestacije oboren je rekord po  broju učesnika jer se u seniorskoj kategoriji takmiči 17 ekipa svrstanih u četiri grupe.

 Uporedo se odvija i takmičenje fudbalskih nada,  u četiri starosne kategorije nadmeće se 26 ekipa.

Prva takmičarska veče protekla je u sjajnoj atmosferi, Gradska sportska dvorana je bila popunjena skoro  do poslednjeg mesta ,a gledaoci su uživali u lepim fudbalskim predstavama.

Predsednik Sportskog saveza Foča, Duško Rašević  je istakao da publika može očekivati zanimljive utakmice ,jer u ekipama učesnicama ovogodišnjeg turnira igra veliki broj kvalitetnih igrača, među kojima ima i reprezentativaca Crne Gore i BiH.

   -Kada smo prošle godine obnovili održavanje turnira nakon pauze izazvane „kovidom 19“ imali smo želju da postavimo temelj  ozbiljnog turnira koji neće imati samo obrise opštinskog, već regionalnog, državnog i međudržavnog karaktera,  koji bi svake godine dobijao novu dimenziju. Imajući u vidu koje ekipe su se prijavile možemo očekivati da će ovogodišnji turnir biti bolji od svih prethodnih. Garantuje to dolazak  učesnika iz Nikšića, Plužina, Trebinja, Trnova, Istočnog Sarajeva, Čajniča, Rogatice, Sokoca... Takođe bih se ovim putem zahvalio  Radu Kruniću i Vladanu Daniloviću, našim internacionalcima i reprezentativcima na podršci koja turniru daje poseban značaj. Verujemo da će neko od 150 dečaka i devojčica koji na Novogodišnjem turniru učestvuju u takmičenju fudbalskih nada krenuti njihovim stopama - zaključio je Duško Rašević  

Turnir su otvorile Ekipe“ Bemiks“ iz Trebinja i „Imperijal“ iz Foče, Trebinjci su zabeležili ubedljivu pobedu.

Potom je sokolačka ekipa „ZR Drinčić“ bila bolja od domaćeg sastava „Đomiksa“, zatim je usledio derbi susret „Bemiksa „ i „ZR Drinčić“ u kojoj su Trebinjci ponovo trijumfovali i istakli kandidaturu za najviši plasman.

Istakla se i ekipa  Kafe „Skaj „ iz Trnova koja je nanela visok poraz fočanskom sastavu Kafe „Garden“

Rezltati strelci:

Greupa“ A“

„Bemiks“Trebinje -„Imperijal“ Foča 7:1 (Gosto 4, Zečević, Belović,Jašarević - Filipović) „Đomiks“ Foča -„ZR Drinčić“Sokolac 0:2 (Debelnogić, Minić) „Bemiks“Trebinje -„ZR Drinčić“Sokolac 4:2 (Gosto 2, Radmilović, Zečević - Perović, Minić)

Grupa“ B“

Kafe „Skaj „Trnovo - Kafe „Garden“ Foča 5:0 (Mandić 2, ,Ikonić 2, Đorda)

Rezultati fudbalske nade:

2008/2009 : Apolon - Monte Kristo 0:0;Mahala tim - Jang Bojs 5:0; Studio Akord - Volf 13:0;

2010/11 : Antik – PSG 6:0;

2012/13 : Mančester Siti - Liverpul 1:0; Real Madrid -Čelzi 1:1

 U sklopu otvaranja Novogodišnjeg turnira „Zima u Foči 2022“ Izuzetno lep revijalni susret odigrali su fudbalski veterani  iz Foče. Pokazali su nekadašnji igrači „Sutjeske“ da nisu zaboravili igrati fudbal, pa je susret obilovao lepim potezima, driblinzima, golovima za što su nagrađivani gromoglasnim aplauzom publike. Za ekipu plavih su nastupili: R. Sekulić, M. Simović, Stojanović, R. Vasijlević, Matović, S. Sekulić, V. Simović, Drakul, Kovač, Šarenac, Milan Krunić : Selektori : Miško Mojović i Radanović 

Crveni: D. Rašević, Mile Krunić, Ivanović, Ostojić, Davidović, D. Krunić, Milanović, Njeguš, J. Vasiljević, Da. Rašević, Radanović. Selektori: Mika Krnojelac i Ante Šimović.

Susret je završen bez pobednika 3:3 Strelci su bili: Šarenac ,Drakul i M. Krunić (plavi) D. Rašević 2, i Da. Rašević (crveni)