XS
SM
MD
LG

U Sparti zadovoljni 2022. godinom, u narednoj još veća očekivanja

Džudo klub Sparta iz Istočnog Sarajeva spušta zavjesu na 2022. godinu koja je za njih bila jako uspješna. 

Kako nam je rekao jedan od trenera, Miloš Mijanović, ponosni su na rezultate u ovoj godini, jer su jedan od najmlađih kolektiva u Džudo savezu Republike Srpske.

- Džudo klub Sparta Istočna Ilidža jedan je od najmladjih sportskih kolektiva u opštini Istočna Ilidža i gradu Istočno Sarajevo kao i jedan od  najmlađih klubova u džudo savezu Republike Srpske i džudo savezu Bosne i Hercegovine.
S ponosom možemo reći da smo u 2022 godini ostvarili odlične rezultate.  Dobili smo nove prvake Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, kao i osvajače medalja sa prvenstava Republike Srpske i Bosne i Hercegovine kao i mnogobrojne medalje sa međunarodnih turnira za mlađe uzraste,
ukratko nam sumira godinu Miloš Mijanović.

Posebno mlađi od braće Mijanović apostrofira prvakinju Bosne i Hercegovine, Anđelinu Regoje, ali i poletarce Lazara Lalovića, Nemanju Eleza i Anđelu Popović koji su osvojili duple titule.

- Ova godina za nas je veoma uspješna. Naša djeca su bila na visini zadatka na svim takmičenjima na kojima smo nastupili i ostvarila odlične rezultate. Možemo se pohvaliti da Džudo klub "Sparta" u ovoj godini ima i seniorsku prvakinju Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, Anđelinu Regoje. U konkurenciji poletaraca prvaci Republike Srpske i Bosne i Hercegovine su postali Lazar Lalović, Nemanja Elez i Anđela Popović. U ekipnom plasmanu na prvenstvu Bosne i Hercegovine za seniorke zauzeli smo 3. mjesto, kao i 3. mjesto u ekipnom plasmanu na prvenstvima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine za poletarce te se tako, iako jedni od najmlađih klubova, visoko pozicionira na mapu  Džudo saveza Bosne i Hercegovine koji broji preko 100 klubova. Poseban rad u našem klubu je rad sa mlađim uzrasnim kategorijama što pokazuju i rezultati naše djece, gdje se sa svakog takmičenja vraćamo sa mnogobrojnim medaljama.

Sparta se i ove godine pokazala kao izvrstan organizator Memorijala "Miloš Ostojić" u saradnji sa Džudo klubom "Randori".

- U ovoj godini organizovali smo zajedno sa džudo klubom "Randori",  2. Međunarodni memorijalni turnir "Miloš Ostojić" koji iako drugi po redu važi za jedan od najjačih turnira na prostorima bivše Jugoslavije, za mlađe uzrasne kategorije.

U narednoj godini očekuju još bolje rezultate.

- Zahvaljujući opštini Istočna Ilidža, u ovoj godini dobili smo i svoje prostorije za treniranje, te u sledećoj godini očekujemo još bolje rezultate naše djece.