XS
SM
MD
LG

Božićni turnir Istočno Novo Sarajevo 2022: Caffe Kofein u posljednjoj sekundi izbacio Ugarak

KMF Jahorina 2/ Foto VASKE

Božićni turnir u Istočnom Novom Sarajevu nastavljen je drugom večeri osmine finala u kojoj su viđene izuzetno dramatične utakmice.

Večer su otvorili drugoligaši Republike Srpske u futsalu KMF Tango i KMF Jahorina 2, a Paljani slave pobjedu 3:2 i sa drugom ekipom uspjevaju da urade ono što nisu uspjeli sa prvom, prođu u četvrtfinale Božićnog turnira u Istočnom Novom Sarajevu. Nije ovo bila neka utakmica u kojoj se 'umiralo' u ljepoti futsal igre, ali je bila jako neizvjesna do samog kraja. Jahorina pogotkom Alekse Tešanovića dolazi do vodstva već u 3. minuti i sa tim rezultatom se i odlazi na poluvrijeme. Tango je mnogo bolje izgledao u drugom poluvremenu i već u 22. minuti dolaze do izjednačenja, Nemanja Pušara je strijelac.

Do potpunog preokreta Tango dolazi u 31. minuti, Nikica Purković izvodi korner, a Ermin Salčin je strijelac za 2:1. Vodio je Tango do 37. minute, mora se reći da je odlično branio i golman Jahorine, Miloš Baričanin, a onda na tri minute do kraja poravnanje, strijelac je bio ponovo Aleksa Tešanović. I u finišu utakmice novi preokret. Tango je bio u napadu, Baričanin brani i sjeva kontra Paljana koju završava Ognjen Radović pogotkom za 3:2 i konačan rezultat.

U drugoj utakmici večeri sastali su se Mačak Limogradnja i Futsal klub Glasinac Sokolac. Ekipa iz Kreševa došla je u kompletnom sastavu, i sa trojicom igrača koji nisu bili tu u grupi, dok je Glasinac bio značajno oslabljen neigranjem čake petorice igrača sa spiska, uz to i golmana Mirka Mirjanić, pa je na golu bio igrač Stefan Milinković. Petorica futsalera sa Sokoca pokušali su sa „viškom“ da što više drže loptu i što manje se troše, ali već u 7. minuti primaju gol nakon što mrežu pogađa Danijel Tomić. Uzvratili su Sokočani tri minute kasnije kada mrežu Matea Bilića trese Nikola Rajić. Ipak, u posljednjoj minuti prvog poluvremena Dario Čelan pogađa gol Glasinca za 2:1 na poluvremenu. U drugom poluvremenu Mačak limogradnja preko Sliškovića dolazi do trećeg pogotka i slavi pobjedu 3:1.

Znalo se da će treći meč osmine finala biti sjajan i nije razočarao. Ugarak, koji je svrstavan u krug favorita za odlazak do samog kraja, sastao se sa jako nezgodnom ekipom Caffe Kofeina, a nominalni gosti slave pobjedu 3:2 i odlaze u četvrtfinale. Ugarak je imao igrača više danas, petorci iz grupe priključio se Mirzet Avdušinović, dok je Caffe Kofein nastupio sa sedmoricom , nije bilo Alena Alića i Renata Čilića, a Ramić nije ni danas nastupio. Imao je Caffe Kofein odgovor na „višak“ Ugarka, ali je „nacrtana“ akcija Ugarka dva puta prošla i dva puta na isti način Mahmut Bahtić pogađa za 2:0 i rezultat prvog poluvremena. Nije ni taj zaostatak pokolebao Caffe Kofein, kreću od starta drugog poluvremena sa viškom i to apsolutno daje rezultat. Ugarak se nije snašao na njihov „višak“ dosta je prolazilo lopti, a Sead Kapetanović u 25. minuti smanjuje na 2:1. Samo tri minute kasnije već je 2:2. Ostao je Bekir Kustura na protivničkoj polovini, dobio loptu i lako pogodio za 2:2. Nastavili su i jedni i drugi da probavaju sa viškom do kraja, a onda drama. Dobio je Caffe Kofein loptu na nekih četrdesetak sekundi do kraja i stao. Željeli su udarcima sa šest metara da odlučuju pobjednika, ali onda publika, kao što je svaki dobar potez pozdravljala velikim aplauzom, tako je sada horski zazviždala želeći igru. Istrpili su pola minute velike zvižduke, ali onda na desetak sekundi do kraja kreću u fantastičnu akciju i Ahmed Kapetanović pogađa za 3:2 i prolaz u četvrtfinale.

Za kraj večeri ostao je duel BUM Bijeljina – Opština Trnovo. Dvije odlične ekipe i velika borba na terenu. Fenomenalno su branila oba golmana Dragan Savić i Adnan Delihasanović, uz to je i nekoliko puta okvir gola čuvao ekipe, pa je na kraju ostalo 0:0, uprkos dosta šansi na obje strane, a obje ekipe dobijaju veliki aplauz za pruženu borbu. U raspucavanju sa šest metara Elez i Došlo su sigurni u prvoj seriji. Pogađa i Meldin Podrug za Opštinu Trnovo u drugoj seriji, a Aleksandar Maksimović promašuje čitav gol. Uzvraća mu Igor Đorda na isti način, a Nedim Mekić pogađa i vraća stvari na početak. U četvrtoj seriji su sigurni i Dejan Debelnogić i Nikola Vlačić, a u petoj seriji Mladen Perović pogađa, a Adnan Delihasanović brani šut Mihaila Trifkovića i odvodi Opštinu Trnovo u četvrtfinale.

KMF TANGO – KMF JAHORINA 2 2:3 (0:1)
SRC „Slavija“
Sudije: Slavolju Gogić i Zoran Soknić
Strijelci: 0:1 Tešanović 3, 1:1 Pušara 22, 2:1 Salčin 31, 2:2 Tešanović 37, 2:3 Radović 39
Žuti kartoni: Salčin (Tango), Maljukan, Radović (Jahorina 2)

KMF TANGO: Paćo, Salčin, Radulović, Ligata, Pušara, Lindov, Purković, Kenjić  Predstavnik ekipe: Ivan Stanković

KMF JAHORINA 2: Baričanin, Brčkalo, Simović, Tešanović, Trobok, Maljukan, Radović  Predstavnik ekipe:  Bojan Brčkalo  Trener: Vladimir Čavarkapa

MAČAK LIMOGRADNJA – FUTSAL KLUB GLASINAC SOKOLAC 2:1 (2:1)
SRC „Slavija“
Sudije: Slavoljub Gogić i Marko Domazet (oba Istočno Sarajevo)
Strijelci: 1:0 Tomić 7, 1:1 Milinković 10, 2:1 Čelan 20, 3:1 Slišković 33
Žuti kartoni:

MAČAK LIMOGRADNJA: M. Bilić, Čelan, Tomić, J. Bilić, Tolo, Kožul, Sišković, Batak, Ivičević, Šimunić  Predstavnik ekipe: Dragan Čelan

FUTSAL KLUB GLASINAC: Milinković, Lončarević, Papić, Čolić, Rajić  Predstavnik ekipe: Predrag Dobrilović

UGARAK – CAFFE KOFEIN 2:3 (2:0)
SRC „Slavija“
Sudije: Zoran Soknić i Marko Domazet (oba Istočno Sarajevo)
Strijelci: 1:0 Bahtić 10, 2:0 Bahtić 15, 2:1 S. Kapetanović 12, 2:2 Kustura 28, 2:3 A. Kapetanović 40
Žuti kartoni: Halilović (Ugarak), Zulčić, Kustura (Caffe Kofein)

UGARAK:  Rakić, Mujkić, Okić, Halilović, Bahtić, Avdušinović  Predstavnik ekipe: Nihad Ugarak

CAFFE KOFEIN: Zulčić, Junuzović, A. Kapetanović, S. Kapetanović, Omerhodžić, Kustura, Beširević Predstavnik ekipe: Mirza Ramić

BUM BIJELJINA – OPŠTINA TRNOVO 0:0 pen:3:4
SRC „Slavija“
Sudije: Zoran Soknić i Slavoljub Gogić (oba Istočno Sarajevo)
Strijelci: -
Strijelci sa 6m: Došlo, Mekić, Vlačić (BUM Bijeljina), Elez, Podrug, Debelnogić, Perović (Opština Trnovo)
Žuti kartoni: Došlo (BUM Bijeljina), Perović (Opština Trnovo)

BUM BIJELJINA: Savić, Maksimović, Rakić, Vlačić, Mekić, Trifković, Došlo Predstavnik ekipe: Goran Janjić

OPŠTINA TRNOVO: Delihasanović, Debelnogić, Đorda, Perović, Elez, Selimović, Podrug  Predstavnik ekipe: Vitomir Popović  Trener: Aziz Turudija