XS
SM
MD
LG

Premijera sutra u Surdulici, Zvezda veliki favorit protiv "Zmajeva", kao i Partiza u odmeravanju snaga sa Gatovcima

Iza nas je “zimsko” 20. kolo Mozzart bet Super lige Srbije. Pored zaleđenih i blatnjavih terena, što je uobičajeno za ovo doba godine, videli smo uspešne goste, malo navijača i lepi ambijent na “Marakani” u spomen na Sinišu Mihajilovića.

Sutra nam sleduju nova uzbuđenja i prve utakmice 21. kola. Idemo u susret novim izazovima, golovima, nadamo se, sa više gledalaca na tribinama. Premijera je u Surdulici, gde se sastaju dva ugrožena protivnika Radnik i Mladost iz Lučana. Bodovi su jednima i drugima preko potrebni, pogotovu što na startu nisu bili uspešni uprkos dobrim igrama. Poslednji Surduličani se uzdaju u golgetrsko umeće povratnika Makarića i traže drugu pobedu u prvenstvu. Mladost je neočekivano ostala bez najboljeg strelca Milana Bojovića koji u smiraj karijere odlazi u Uzbegistan. Veruju u mladog Jojića, strelca vodećeg gola u Nišu, koji sve više izrasta u vođu tima.

Od 18:00 časova na Banovom brdu gostuju Kragujevčani. Rivali dočekuju duel u različitom raspoloženju. Motivisani domaćin, osokoljen pobedom u Gradskom vrtu, sve boljom pozicijom na tabeli, nada se osvajanju tri nova boda. Stefan Kovač očekuje ponovo tvrdu utakmicu, težiće, kaže on, da što pre daju gol, ako ne, moraju biti strpljivi kako bi došli do željenog cilja. Biće jači za doskorašnje “zvezdaše” Pankova i golmana Popovića. Radnički 1923 biće oslabljen za golmana Lekovića i internacionalca da Silvu.

U subotu program otvaraju TSC i Napredak (14:00), za popravak utiska iz prethodnih duela. Domaćin je prekinuo niz od devet utakmica bez poraza na gostovanjima. Treneru Lazetiću i igračima teško je pao poraz u Novom Pazaru, smatrajući da nisu imali ravnopravne uslove. Odigrali su bez najboljeg igrača Luke Ilića, koji je neizvestan za okršaj sa Kruševlljanima. Napredak je po svim parametrima protiv crno-belih bio bolji I smatraju da je sreća poslužila goste iz Humske. Ukupno su se sastajali u prvenstvu osam puta i skor je izjednačen.

U istom terminu na “Krovu” igraju Voždovac i Crvena zvezda. Trener Nikola Puača prepušta ulogu velikog favorita rivalu i kaže da ih očekuje težak meč protiv izuzetno kvalitetnog protivnika, koji raspolaže sa velikim fondom kvalitetnih fudbalera, ne za jedan, već za dva tima. Njegov kolega Milojević nije bio zadovoljan izdanjem igrača na derbiju sa Vojvodinom, uprući prstom na pojedince koji su odigrali ispod nivoa, naročito to važi za navalni red. Po svemu sudeći, biće promena u sastavu i ponovo će šampion biti pod pritiskom, sa imperativom favorita.

Novosađani su odoleli šampionu na “Rajku Mitiću” i osvojen bod veliki je stimulans u borbi za evropsku vizu. Meč na Karađorđu biće humanitarnog karaktera i prikupljena sredstva uplatiće se za lečenje malog Miloša Ćelapa iz Novog Sada, obolelog od leukemije. Trener Rastavac smatra da će bod osvojen protiv Zvezde biti onoliko velik koliko ga budu potvrđivali u narednim utakmicama. Kolubara je prvi put u prvenstvu dobila Radnik u izjednačenoj i dosta zahtevnoj utakmici. Biće im to dovoljan stimulns da zadrže poziciju broj devet, koja pruža mogućnost da se domognu plej-ofa.

Partizan je veliki favorit u duelu sa Mladost GAT i svaki rezultat osim pobede predstavljao bi veliko iznenađenje. Crno-beli su sa sedam vezanih trijumfa na strani daleko uspešniji nego na stadionu u Humskoj. U ekipu se vraća kapiten Urošević, ali će zbog kartona izostati stameni štoper Vujačić. Goste će sa klupe predvoditi prvi trener Ljubomir Ristovski, koji je odradio kaznu zbog dobijenog crvenog kartona. Karađorđe se nije posrećio Gatovcima i velikom broju prinova trebaće vremena da se uklope i prihvate zahteve stručnog štaba.

Preostala dva duela su na programu u nedelju. Osokoljeni Javor Matis pobedom u Novom Sadu dočekuje posrnule Subotičane. Jedna pobeda nad direktnim konkurentom omogućila je Ivanjičanima da se vinu do 12 mesta i odmaknu ugroženim Novosađanima šest bodova. Spartak ŽK nije mogao protiv neugodne tradicije i uknjižio je još jedan poraz protiv “brđana”. Kobni po domaćina bili su mladi “zvezdaš” Lučić i Tomović. Umesto plej-ofa nad nebesko-plavima nadvila se opasnost neizvesne borbe za opstanak i teško će izaći na kraj sa poletnim I punim samopouzdanja domaćinom.

Novi Pazar je spreman za još jednu feštu pred punim tribinama. Pobeda nad Topolčanima nije došla slučajno i plod je kontinuiteta iz jesenjeg dela sezone. Drugi put su savladali TSC, što nije pošlo za nogom ekipama iz vrha tabele. Utakmicu je obeležio rezervista i dvostruki asistent Filipović i Stanojlović, igrač na pozajmici iz redova “modrih”. Strelac Nikčević kaže da su evropske ambicije posle pobede još više porasle. Navijači, veli, traže,oni žele i preostaje im da se drže plana. Nišlije su pobedom nad Mladošću skočile na deseto mesto, što je ujedno najbolji plasman u prvenstvu i plej-of nije tako daleko. Gosti će biti hendikepirani suspenzijom trenera Nenada Lalatovića na četiri utakmice.