XS
SM
MD
LG

Nordijci u Mavrovu, bronza Sari Plakalović

Naši nordijci su jučer i danas nastupili na trkama Balkan kupa u makedonskom Mavrovu. 

Muškarci su vozili individual na 10 kilometara slobodno, a Strahinja Erić je sa zaostatkom od 47.9 sekundi za pobjednikom Danijelom Peškovom iz Bugarske završio na četvrtom mjestu. Drugi je bio Turčin Emre Jusuf Firat, a treći još jedan Bugarin Todor Malčov koji je Eriću pobjegao tek nekih devet sekundi.

Djevojke su vozile u pola kraću dionicu, a najbolja je bila Anatasija Vojinović na četvrtom mjestu, sa nešto više od dvije minute zaostatka za pobjednicom Anjom Ilić. Peta je bila Sara Plakalović, a šesta Teodora Delipara.

Danas su se vozile iste dionice, a raspored prva dva je bio isti, s tim da se na treće mjesto ugurao Jusuf Talaj iz Turske. Strahinja Erić nije završio trku, a najbolji je bio od naših takmičara Miloš Čolić na šesto mjestu sa minutom i 20 sekundi iza pobjednika Peškova. Odmah iza njega u cilj je ušao u Miloš Stević 

Kod djevojaka, Sara Plakalović je stigla do bronze sa minutom i 35 sekundi zaostatka za dvostrukom pobjednicom Anjom Ilić. Druga je završila Ana Cvetanovska iz Sjeverne Makedonije.

Malo je nedostajalo Anastastiji Vojinović za podijum, bila je peta, a Teodora Delipara je završila kao šesta.