XS
SM
MD
LG

Rikardo Gomeš “upucao” Šerifa u Kišinjevu

Rikardo Gomez, jedini strijelac na utakmici

Fudbaleri Partizana izborili su minimalnu pobjedu u prvom susretu šesnaestine finala UEFA Lige konferencija protiv Šerifa u Kišinjevu – 1:0, pa će u revanšu za sedam dana u Beogradu imati priliku da drugi put uzastopno izbore plasman u osminu finala najmlađeg klupskog evropskog takmičenja. Utakmica u Kišinjevu je odigrana pred praznim tribinama zbog bezbjednosti jer se ovaj grad nalazi svega 90 kilometara od ukrajinske granice. Igrači oba tima odali su i poštu nastradalima u razornom zemljotresu u Turskoj i Siriji.

 


Silovito je krenuo domaći sastav, a smušenost odbrane srpskog vicešampiona je davala motiv Moldavcima da okupiraju šesnaesterac golmana Aleksandra Popovića. U 21. minutu napadači Šerifa su prvo pogodili prečku, a čuvar mreže Beograđana skinuo je “zicer” Amine Talala. U 34. minutu ponovo je sjajno intervenisao Popović.
Partizan je poveo u 45. minutu kada je kapiten Bibras Natho oduzeo jednu loptu i proslijedio je Kvinsiju menigu u kontranapd, ovaj produžio do Rikarda Gomeša koji je “zalomio” svog čuvara i iskosa da lijeve strane pogodio mrežu Šerifa. Bio je ovo četvrti gol Rikarda u sedam utakmica Lige konferencija. Dva minuta prije toga imao je priliku za gol, ali se istakao ukrajinski golman Maksim Koval. 
Čim je krenulo drugo poluvrijeme Popović je ponovo intervenisao, a od 50. minuta Partizan je ostao sa igračem manje na terenu. Zbog brutalnog starta nad Marokancem Talalom štoper crno-bijelih Igor Vujačić je zaradio direktni crveni karton, a igrač Šerifa nije mogao da nastavi susret. Sudija Osmers iz Njamačke je prvo defanzivcu Partizana pokazao žuti karton, ali nakon poziva iz VAR sobe preinačio je odluku i isključio Vujačića.
U 55. minutu Menig je odlično prošao po lijevoj strani i dao povratnu loptu Nathu koji nije najbolje zahvatio loptu u povoljnoj poziciji, pa je lijepa šansa otišla u nepovrat. Igrao se 60. minut kada su odlično kombinovali Rikardo, Natho i Menig koji je izašao sam ispred golmana Šerifa Kovala i bukvalno ga pogodio, pa je šansa za 2:0 propala.
Manaše Garananga, štoper Šerifa, je u 88. minutu dobio direktni crveni karton zbog prekršaja nad Fusenijem Diabateom kao posljednji igrač odbrane. Međutim, reagovao je VAR i vidio da je napadač Partizana igrao rukom, pa je isključenje poništeno, a moldavski šampion ostao kompletan na terenu.
Utakmica je produžena sedam minuta, a igrano je osam. U 90+7. minutu Andrade je mogao da udvostruči prednost, ali nije bio precizan… Ostalo je 0:1.

Šerif – Partizan    0:1 (0:1)

Stadion: Zimbrua u Kišinjevu. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Osmers (Njamačka). Strijelac: 0:1 Rikardo Гомеš (45). Žuti kartoni: Tapsoba, Mumuni (Šerif), Belić, Popović (Partizan). Crveni karton: Igor Vujačić (Partizan) u 50. minutu. 
ŠERIF: Koval, Zohuri, Garananga, Kiki, Kpozo (od 90+3. Gliga), Diop, Badolo, Kjabu (od 80. Radeljić), Talal (od 52. Mumuni), Atiemven (od 90+3. Renan Guedes), Tapsoba. Trener: Bordin.
PARTIZAN: Popović, Šehović, Vujačić, Marković, Filipović, Belić (od 55. Ilić), Fejsa, Menig (od 71. Andrade), Natho, Diabate, Gome
š (od 90+6. Pavlović). Trener: Petrić.