XS
SM
MD
LG

Velibor Đurić pred gostovanje Čeliku u Kupu BiH: Utakmica u pravom trenutku za nas

Fudbaleri Radnika iz Bijeljine će u utakmici osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu gostovati u nedjelju kod Čelika na Bilinom polju.

Trener Radnika, Velibor Đurić, u razgovoru za Sport1 ističe da ulogu favorita u ovoj utakmici prepušta Čeliku prije svega zbog domaćeg terena na kojem su jesenas savladali i Sarajeva.

- Generalno, što se tiče utakmice protiv Čelika, očekujem dobru atmosferu, pravu fudbalsku, onakva kakva vlada na Bilinom polju. Znamo šta je Čelik, u kakvoj situaciji je bio, u kakvoj situaciji je sada. Izbacili su Sarajeva iz Kupa, vlada pozitivna atmosfera i očekujem da će tako biti i protiv nas. Prije toga su izbacili GOŠK, koji je maltene već u Premijer ligi. Njihova velika prednost je domaći teren i ja im prepuštam ulogu favorita, prije svega zbog terena, rekao nam je Velibor Đurić, trener Radnika.

Kao i Čelik, i Radniku ova utakmica dolazi u sred priprema za nastavak sezone, ali Đurić ističe da će mu i dobro doći da vidi u takmičarskom meču kako se snalazi njegova ekipa i gdje nedostaje igrača.

- Iskreno, ova utakmica je u petoj sedmici rada. Poslije toga imamo generalku protiv Alfa Modriče i negdje mi je ova utakmica odgovarala da vidimo pred početak prvenstva šta nam nedostaje i gdje bismo trebali dovesti još igrača. 

Radnik je ostao bez osmorice igrača tokom zime, a četvorica su stigla u klub. Biće još dolazaka na Gradski stadion.

- Što se tiče nas, ostali smo bez osam igrača, doveli smo četiri. Nismo kompletirali još sastav, ali očekujem od svojih momaka da ispoštuju dogovor, da daju maksimum u ovoj utakmici. Nemamo imperativ pobjede i prolaska dalje, ali daćemo sve od sebe da to uradimo.  Generalno, zadovoljan sam. Nećemo da gomilamo veći broj igrača, ali nedostaju nam dva-tri igrača na određenim pozicijama. Brojčano nas nedostaje na pojedinim pozicijama.

Utakmica Čelik - Radnik igra se u nedjelju od 16 sati na Bilinom polju.