XS
SM
MD
LG

Težak posao čeka Trebinjce

Od povratka u M:tel Premijer ligu, Leotar i Posušje su odigrali četiri utakmice, a Leotar je samo jednom uspio da osvoji bod i to prošle sezone, kada je na Policama stigao zaostatak od 0:2 iz prvog poluvremena.

Posušje je u oba susreta na „Mokrom Docu” poprilčno lako izašlo na kraj sa Leotarom, a posebno je bolan jesenji poraz u Trebinju od 0:1, nakon koga je smijenjen trener Marko Vidojević.

Posušje je trenutno na 7. poziciji sa 23 boda, dva više od Leotara koji na diobi devetog mjesta ima 21 bod. Igra protiv Željezničara u Kupu BiH uljeva optimizam Marku Maksimoviću i njegovom stručnom štabu. Leotar je imao vodstvo na Grbavici dok je imao isti broj igrača na terenu i sa dva igrača manje poklekao tek u posljednjih 5 minuta eurgolom Drlje.

Prije toga, domaćinu, koji je imao dva igrača vise, praktično nije dozvolio ozbiliniju priliku._

“Odigrali smo dobru utakmicu u Kupu protiv Željezničara uprkos problemima sa povredama i činjenicom da smo od 40. minuta igrali sa jednim, a posljednjih pola sata i sa dva igrača manje u polju”, rekao je Marko Maksimović, na zvaničnoj konferenciji za medije.

“Igrači su pokazali kompaktnost u igri, disciplinu, iako smo bili inferiorni po broju igrača. Takav pristup je nažalost uzeo svoj danak. Uz ranije suspendovanog kapitena Milovića, kome je ostala još jedna utakmica, izgubili smo Đurića i Prusinu bog crvenih kartona i Kneževića koji je nažalost završio sezonu. Đuderija je tek počeo da trenira nakon dvije sedmice. Ono što mogu da vidim je da je ekipa orna i željna da jedva čekaju nastavak prvenstva.”

Maksimović ie imao samo pohvalne epitete za nedjeljnog protivnika Leotar do sada nije uspio da pobijedi Posušje od povratka u Premijer ligu. Obje utakmice u Posušju Leotar je bio u veoma podređenom položaju, a jesenas su pobijedili u Trebinju sa 1:0.

“Imaju dobre pojedince, vole da igraju. Od dolaska novog trenera insistiraju a igri, igraju od golmana, nadigravaju se, pa možda i igraju jedan od „najljepsih fudbala” u ligi. Očekujem jako dobru utakmicu, na dobrom terenu i pretpostavljam uz dobro popunjen stadion. Od svoje ekipe očekujem dobru reakciju na te uslove i da pokušamo da ostvarimo dobar rezultat.”

“Većina fudbalske javnosti četiri ekipe vidi u borbi za opstanak, međutim, jedan loš rezultat više od pola lige može da „gurne” u problem. Petoplasirana ekipa na tabeli (Sarajevo) je udaljena šest bodova od predzadnjeg na tabeli (Sloboda).

“Ekipe igraju međusobno i očekujem da se u narednih 5-6 kola situacija razjasni. Prostora za ispravku eventualnih kikseva je sve manje, jer je do kraja ostalo svega 14 kola. Serija loših rezultata ili serija dobrih rezultata jedne ekipe može da potpuno preokrene tabelu. Mi treba da gledamo isključivo sebe. Prva tri kola igramo sa direktnim konkurentima i moramo biti hrabri, da se sportski potučemo za početak sa Posušjem, koje nama ne leži, ali je na nama da to promijenimo.”

Na otvaranju drugog dijela prvenstva, Leotar neće biti kompletan.

“U ekipu se vraćaju Čubrilo, koji zbog gripa nije bio u sastavu za Željezničara i Uzelac, koji i dalje ima probleme sa vratnim dijelom kičme, ali će da „stisne zube” i bude u timu. Ja se nadam da neće biti nepredvidenih situacija i da ćemo već protiv Igmana imati sve ove igrače u rosteru. I sa trenutnim igračkim kadrom, verujem da imamo tip za dobar rezultat u nedjelju.”

Utakmica Posušie – Leotar igra se u nedjelju 26. februara sa početkom u 13 sati, uz direktan TV prenos na Arena sport kanalu

 


Sarajevo 2 : 4 Igman
Posušje 2 : 1 Velež
Sloboda 1 : 2 Željezničar
Sloga Meridian 2 : 1 Borac
Leotar 2 : 1 Široki Brijeg
Tuzla City 3 : 0 Zrinjski
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 33 25 3 5 78
2 Borac 33 18 4 11 58
3 Željezničar 33 15 8 10 53
4 Sarajevo 33 15 7 11 52
5 Široki Brijeg 33 13 9 11 48
6 Velež 33 11 12 10 45
7 Tuzla City 33 10 7 16 37
8 Igman 33 9 10 14 37
9 Sloga Meridian 33 10 7 16 37
10 Posušje 33 10 7 16 37
11 Leotar 33 9 7 17 34
12 Sloboda 33 7 11 15 32