XS
SM
MD
LG

Dan fudbala Republike Srpske - Krupa, Laktaši i Doboj obeležili 2022.

FK Sloga Meridian

Stručni žiri 12. izdanja tradicionalne manifestacije “Dan fudbala Republike Srpske” u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske i Sportskog žurnala, uz partnerstvo Ministarstva porodice, omladine i sporta odredilo je po tri kandidata za pet priznanja, koji konkurišu za laureate fudbala u 2022. godini.

 


Vodeći se rezultatima i celokupnim fudbalskim ambijentom u Republici srpskoj u 2022. godini članovi Žirija došli su do zaključka da su najveći trag ostavila tri kluba: Krupa (Krupa na Vrbasu), Laktaši Admiral bet (Laktaši) i Sloga Meridian (Doboj). Uistinu, bez omalovažavanja bilo koga drugog, Krupljani, Laktašani i Dobojlije su bili najveći ambasadori fudbala Republike Srpske u minuloj kalendarskoj godini.

Fudbaleri Krupe su na čelu sa mladim trenerom Vladimirom Ilićem ostvarili istorijski rezultat koji žele da ponove u godini kada klub slavi 40. rođendan. Osvojena je dupla kruna (prvenstvo i Kup Republike Srpske), a četa iz kanjona Vrbasa je i jesenas bila najbolja u prvoligaškom karavanu prigrlivši jesenje lovorike. Pored trenera Ilića na listi kandidata za prestižna priznanja nalaze se Srđan Mrzić, najbolji klupski strelac i drugi golgeter prvenstva, kao i mladi Kristijan Penić, strelac drugog gola u finalu kupa u Doboju protiv Rudar Prijedora.

-Velika nam je čast što naš klub u velikom obimu i ove godine učestvuje u svetkovini “Dan fudbala Republike srpske” koji treba da bude izazove za sve one koji se bave fudbalom. Rezultati koje smo postigli prošle godine su značajni i hvala žiriju što ih je uvažio. Bez obzira kakav epilog na kraju da bude mi smo kao klub i mesna zajednica ponosni na sve naše članove i ne odustajemo od svojih zacrtanih ciljeva. Ove kandidature mogu da budu samo dodatni motiv za sve nas da radimo još bolje i kvalitetnije - istakao je Miroslav Balaban, direktor Fudbalskog kluba Krupa.
I grad Doboj ima tri kandidata među petnaest predloženih. Sloga Meridian je u 2022. godini izborila istorijski plasman u Premijer ligu BiH kao vicešampion Republike Srpske, a paralelno sa takmičarskim rezultatima krenuli su i infrastrukturni radovi na stadionu “Luke”, tako da grad smešten na tri reke dobija moderno sportsko zdanje. U ime Sloge Meridian kandidovani su predsednik Miroslav kršić i trener Zoran Ćurguz. Predložen je i arbitar Dragan Todić.

-Zaista, velika je stvar što je stručni žiri uzeo u obzir svu angažovanost ljudi u klubu koju podržavamo svim snagama i mi iz lokalne zajednice jer je Sloga brend grada Doboja. Kao bivši fudbaler kluba, sada njegov navijač mogu da kažem da je urađen veliki posao i da sam srećan zbog toga. Probudili smo fudbal i među najmlađima, lepota je videti našu omladinsku školu bogatu velikim brojem talenata. Čestitam svim predloženim kandidatima i nadam se da će bar jedno priznanje stići u Doboj. Sloga je među klubovima koji je minule godine najviše napredovao u svim segmentima – jasan je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Laktaši su najmlađa lokalna zajednica u Republici Srpskoj sa statusom grada. Međutim, na čelu s gradonačelnikom Miroslavom Bojićem, koji je ujedno i predsednik Fudbalskog kluba Laktaši Admiral bet, fudbal se vratio na veliku scenu. Laktašani su prvo, posle deset godina pauze, izborili povratak u prvoligaško društvo Republike Srpske, a jesenas su završili na visokoj trećoj poziciji najvišeg ranga pod okriljem FSRS. Osim toga izborili su i istorijski plasman u polufinale Kupa Republike Srpske. U ime FK Laktaši Admiral bet noviminovani su: golgeter Prve lige Bojan Marković, direktor Igor Radeljić i trener Miljan Bajić.

-Formirali smo grupu mladih ljudi, vezanih uz fudbal i klub, na čijem čelu sam ja, da pokušamo da vratimo staru slavu Laktašima i da ponovo budemo u vrhu fudbala u Republici srpskoj, a u narednom periodu i BiH. Iza nas je godina predanog i kvalitetnog rada, kako u takmičarskom, tako i organizacionom, odnosno infrastrukturnom sektori. Ima još mnogo posla, a tri nominacije za najbolje u Republici Srpskoj iz našeg kluba govore da smo na pravom putu i moramo da ga nastavimo. Imamo viziju, imamo ideje, posedujemo projekte. Ono što je najvažnije volje nam ne manjka tako da smo kroz nominacije dobili dodatni motiv za budućnost – istakao je Miroslav Bojić, prvi čovek Laktaša i u životu i u fudbalu.
 

Lista kandidata

Najbolji fudbaler (priznanje “Velimir Sombolac”)
1. Bojan Marković (Laktaši Admiral bet)
2. Miloš Aćimović (Leotar, Trebinje)
3. Srđan Mrzić (Krupa, Krupa na Vrbasu)

Najperspektivniji fudbaler (priznanje “Srđan Kačar”)
1. Enver Kulašin (Borac, Banjaluka)
2. Kristijan Penić (Krupa, Krupa na Vrbasu)
3. David Čavić (Leotar, Trebinje)

Najbolji trener (priznanje “Ilija Miljuš”)

1. Vladimir Ilić (Krupa, Krupa na Vrbasu)
2. Miljan Bajić (Laktaši, Admiral bet)
3. Zoran Ćurguz (Sloga Meridian)

Najbolji fudbalski radnik (priznanje “Ilija Pantelić”)
1. Miroslav Kršić (Sloga Meridian)
2. Igor Radeljić (Laktaši Admiral bet)
3. Milan Renovica (Glasinac, Sokolac)

Najbolji sudija (priznanje “Ratko Kragulj”)
1. Damir Lazić (Brčko)
2. Stefan Tešanović (Istočno Sarajevo)
3. Dragan Todić (Doboj)

FK Krupa

FK Laktaši Admiral bet