XS
SM
MD
LG

Žiri razmatrao listu kandidata

Detalj sa sastanka

U prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske u Banjaluci juče je održan treći sastanak Stručnog žirija 12. izdanja manifestacije “Dan fudbala Republike Srpske” na kojem su članovi ovog tela razmatrali imena predloženih kandidata za laureate i njihove rezultate i učinke u 2022. godini.

 


Zauzet je jedinstven stav da se o svakom imenu raspravlja pojedinačno i da se precizno iznesu reference na osnovu kojih je kandidat došao u krug među tri potencijalna dobitnika priznanja. Žirijem je predsedavao Dejan Erešić, potpredsednik ovog stručnog tela jer je predsednik Tomo Marić, zbog privatnih obaveza, bio sprečen da prisustvuje sastanku.
-Do sada smo radili na profesionalan i odgovoran način i treba da držimo visok nivo i standard manifestacije svake godine. To nam je obaveza da, u najmanju ruku, budemo najniže na visini od prošle godine i drago mi je da javnost podržava ovu svetkovinu koja je odavno izašla iz okvira našeg regiona. Ličnim iskustvom želim da pomognem u radu i izboru najboljih koje ćemo nagraditi. Ovim putem želim da se zahvalim organizatorima manifestacije Fudbalskom savezu Republike Srpske i Sportskom žurnalu na upornosti i istrajavanju prepoznatljivosti svečanosti koja svake godine privlači veliku pažnju i interesovanje, te predsedniku FSRS Vici Zeljkoviću koji nam je ukazao poverenje u ovako odgovornom poslu– rekao je Dejan Erešić.
Pored pet standardnih nagrada – najbolji fudbaler (priznanje “Velimir Sombolac”), trener (priznanje “Ilija Miljuš”), fudbalski radnik (”Ilija Pantelić”), sudija (priznanje “Ratko Kragulj”) i perspektivni igrač (priznanje “Srđan Kačar”) biće dodeljena i nagrada za životno delo “Doktor Milan Jelić”, kao i dva internacionalna priznanja Odlikovanje ambasador fudbala “Mihajlo Andrejević Andrejka” i Zlatna povelja “Miljan Miljanić” za izuzetna ostvarenja i rezultate postignute u fudbalu.
Fudbalski savez Republike Srpske je predložio stručnom žiriju i dva posebna priznanja o kojima će se razgovarati na narednom sastanku zakazanom za ponedeljak, 13. mart 2023. godine u 12 časova takođe u prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske. 
Završna svečanost 12. izdanja “Dan fudbala Republike Srpske” u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske, Sportskog žurnala i uz partnerstvo Vlade Republike Srpske, odnosno Ministarstva porodice, omladine i sporta biće održana u utorak, 21. marta 2023. godine u Koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci, sa početkom u 12 časova.