XS
SM
MD
LG

Krezo: Kada bi svaka sredina imala ovakvu dvoranu

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je večeras u Istočnom Sarajevu zvanični trening pred sutrašnju utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2024. godine protiv Češke.

Selektor Ivo Krezo u razgovoru za naš portal ističe da je ekipa spremna za utakmicu. Svi igrači su na raspolaganju izuzev Davora Arnautovića koji zbog kartona mora pauzirati utakmicu posljednjeg kola.

- Naravno, spremni smo. Svi igrači su spremni. Željno čekamo utakmicu. Bilo je određenih problema sa dva Sesara i Dinom Bundavicom, koljeno ih je mučilo, ali naši fizioterapeuti su odradili posao i oni su spremni. Davor Arnautović ima kartone, tako da on propušta meč, a Muanis Duvnjak će zauzeeti njegovo mjesto, rekao je za naš portal selektor Ivo Krezo.

Kaže da će Davor Arnautović faliti reprezentaciji, ali koga nema bez njega se može i mora.

- Davor je konstanta u reprezentaciji, uvijek daje maksimum, uvijek se možete osloniti na njega. Njegovo igranje za reprezentaciju nikada nije bilo upitno, uvijek se odazivao bez obzira da li to bile zvanične ili prijateljske utakmice. Faliće nam, pogotovo u ovoj rotaciji sada koju imamo. Ali, uvijek je bilo, koga njema bez njega se može i mora, a novi igrači jedva čekaju da uskoče i pokažu šta znaju.

Zmajevima je potrebna pobjeda od dva gola razlike protiv Češke kako bi otišli u baraž za ulazak u elitni krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

- Sve će ovisiti o nama. I u ovim utakmicama je puno ovisilo u nama, i u ovoj utakmici u Armeniji se pokazalo da smo u puno boljoj formi. To je utakmica i pokazala. Šteta što nije bilo bodova. Biće teška i neizvjesna utakmica do kraja. Češka je sastavljena većinom od igrača iz dva-tri kluba. Dobro se poznaju, dosta koriste golmana u svojoj organizaciji napada, teže da što brže igraju. Dosta smo ih analizrali, njihove prekide naročito, pokušali smo na treninzima da neke stvari primjenimo i nadam se da će igrači to usvojiti. 

Jesenas je reprezentacija BiH, pred prijateljske utakmice protiv Francuske, trenirala u Istočnom Sarajevu i oduševljeni tim iskustvom odlučili su da utakmicu protiv Češke igraju u ovoj dvorani.

- Ja mislim da kada bi svaka sredina imala ovakvu dvoranu, da bi i futsal dobio veliki plus. Parket je odličan, svlačionice odlične, ambijent odličan. Nadam se da će to i igrače dodatno motivisati. Ja pozivam i publiku da dođe u što većem broju da nas bodri. Ova ekipa ima potencijala i želimo da se dočepamo tog baraža i da odigramo što više utakmica, a prave stvari od ove ekipe tek slijede.

 


Sarajevo 6 : 5 Salines
Sloga 4 : 1 Radnik MD Šop
Borac 2 : 4 Mostar SG
Brotnjo 3 : 7 MNK Hercegovina
Željezničar 7 : 5 Sloboda Kompred
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik MD Šop 18 12 2 4 38
2 Mostar SG 18 11 3 4 36
3 Sloga 18 11 1 6 34
4 Sarajevo 18 9 3 6 30
5 Salines 18 10 0 8 30
6 MNK Hercegovina 18 8 2 8 26
7 Željezničar 18 7 4 7 25
8 Borac 18 6 2 10 20
9 Sloboda Kompred 18 5 1 12 16
10 Brotnjo 18 2 0 16 6