XS
SM
MD
LG

Drugoligaški "centar": Derventino proljeće, Pivaš golovima vodio do titule

Vitomir Pivaš kapitenski i golgeterski vodio Derventu

Najviše drame od svih drugih liga viđeno je na "centru", gdje je posljednje kolo i direktan duel odlučivao o prvom mjestu, a gotovo do samog kraja čak četiri ekipe su bile u prilici da se bore za prvo mjesto.

Iako je kasnila šest bodova na polusezoni, što je u kratkoj ligi sasvim pristojna prednost za onoga ko je ima, Derventa je odigrala fantastično proljeće, na sedam utakmica upisala šest pobjeda i samo jedan remi i na kraju osvojila prvo mjesto na "Centru". Nadmašila je Derventa daleko svoje rezultate iz prethodnih sezona, a mijenjala je lige, igrala i "istok" i "centar", nadmašila možda i svoja očekivanja od ove sezone, naročito nakon prvog dijela sezone, ali na kraju se potpuno zasluženo okitila titulom. Vitomir Pivaš, igrač koji ima i premijerligaško iskustvo iz vremena dok je Čelinac igrao u elitnom rangu bh. futsala, je svojim golovima vodio Derventu do trijumfa i sa 23 gola je i najbolji strijelac lige. Ne treba izostaviti ni Marka Radoju, Milana Brkovića, Zlatka Duspara i sve one koji su dali doprinos osvajanju prvog mjesta i plasmana u doigravanje gdje ih čeka Jahorina.

Na kraju, drugo mjesto su zauzeli banjalučki studenti okupljeni oko UKMF Student. Definitivno najbolja sezona do sada u kratkom postojanju kluba i postavljanje zdravih temelja kluba. Lazar Zolak je sa 17 golova bio najefikasniji igrač Banjalučana, a tu je i Sokočanin Momčilo Amović, koji je nakon Jošavke obukao dres Studenta.

Čelinac je izvrsno igrao u prvom dijelu sezone, čak i gotovo do samog finiša sezone, ali su onda kiksali. Posebno je bolan poraz od Kneževa u pretposljednjem kolu na domaćem terenu 9:8 i to nakon što su na poluvremenu imali velikih 7:3. Imaće za čim da žali nekadašnji premijerligaš Bosne i Hercegovine.

Jošavka je na kraju završila kao četvrta, iako je u posljednjem kolu u Derventi u direktnom duelu odlučivala o prvom mjestu u grupi, što samo govori koliko je ova liga bila tijesna. Jošavka je već godinama tu između Prve i Druge lige, pamtimo i onu, na žalost, neslavnu epizodu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a ovo je bila jedna jako dobra sezona i nema sumnje da ćemo Jošavku i naredne sezone gledati u bitnoj ulozi.

Donji dio tabele pripao je Kneževu, koji je na kraju svojom borbom do kraja i pobjedom u Čelincu bitno uticao na formiranje tabele, zatim Viktoriji iz Ribnika, Tesliću i na kraju banjalučkoj Starčevici koja završava sezonu sa 10 osvojenih bodova.

LISTA STRIJELACA

23 - Vitomir Pivaš (Derventa)
22 - Nemanja Vujičić (Čelinac)
19 - Mehmed Jusić (Jošavka)
17 - Lazar Zolak (Student)
15 - Željko Stanišić (Viktorija)
14 - Aleksandar Radujković (Jošavka)
13 - Saša Svjetlanović (Kneževo), Ognjen Ćulum (Starčevica)
12 - Nemanja Gojković (Jošavka), Nebojša Radosavac (Čelinac)
11 - Momčilo Amović (Student)
10 - Miljan Budić (Kneževo)

.....


Student 12 : 2 Viktorija
Teslić 4 : 6 Čelinac
Kneževo 6 : 3 Starčevica
Derventa 6 : 5 Jošavka
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Derventa 14 10 1 3 31
2 Student 14 9 1 4 28
3 Čelinac 14 9 1 4 28
4 Jošavka 14 9 0 5 27
5 Kneževo 14 5 0 9 15
6 Viktorija 14 5 0 9 15
7 Teslić 14 4 0 10 12
8 Starčevica 14 3 1 10 10