XS
SM
MD
LG

Kako se "klub" zapravo zove?

Photo NŠ Mura

Svakodnevno smo svjedoci brojnih nepravilnosti, koje rade "istaknuti" članovi bilo koje fudbalske organizacije, a ovog puta ćemo malo da odemo do Slovenije gdje je interesantno u vezi samo jednog kluba kojeg zapravo niko ne zna kako se zove!

Drugi dio sezone u Prvoj ženskoj ligi Slovenije započinje ovog vikenda, ali ostala je jedna misterija ili ti ga anegdota koja se nije završila i koja je unijela dosta nelogičnosti u samu regularnost takmičenja, s obzirom da je možda već sada takmičenje i neregularno.

Photo NŠ Mura Stručni kadar u šuškavcu Pomurja?!

Ekipa Pomurje Beltinci, koja je aktuelni prvak Slovenije i prvoplasirani tim na tabeli, početkom ove godine udružio se sa NŠ Murom, koji se takmiči u Prvoj ligi Slovenije i samim tim promjenio je ime kao što ima u ovom trenutku muški fudbalski klub, te je Pomurje izbrisano iz javnog registra, pa se sada postavlja pitanje kako je to moguće?!

Na zvaničnoj stranici NZS u tabeli Prve ženske lige Slovenije stoji ŽNK Nona Pomurje Beltinci, kao i u rasporedu utakmica, dok je na oficijalnoj fejsbuk stranici napisan naziv kluba ŽNK "Pomurje" Beltinici sa fotografijom NŠ Mure, a na instagram stranici samo NŠ Mura, pa se postavlja otvoreno pitanje kako se klub zapravo zove i kako je moguće da neko ko je ugašen i izbrisan iz javnog registra može da se takmiči pod istim imenom u nastavku sezone? Takođe, pitanje je kako u takmičenje može ući bilo koja ekipa u toku sezone? Ako i uđe, logično je da krene od nule! A ne brojem bodova koji je imao klub koji više ne postoji.

Tabela

Iz NZS su se oglasili povodom ovoga i objasnili da je sve u skladu sa pravilnikom o takmičenju i linceciranju, a drugi dio sezone polako kuca na vrata. U zemljama poput: Burkine Faso, Džibutima i Gvineje Bisao, fudbalski organi poštuju svoje fudbalske propise i svoja akta, ali da li je to slučaj sa NZS ili su ih svjesno prekršili?!

Očigledno sve može u našem domaćem fudbalu, pa i da doneseš odluku da si dozvolio drugom klubu u sred sezone sva takmičenja pod ingerencijom NZS. Da li je to neozbiljnost komesara za takmičenja i ostalih članova za ženski fudbal ili jednostavno nije nikome u interesu da donesu odluku koja se radi o regularnosti takmičenja.

Logika nikada nije stanovala na Balkanskom podneblju, pa bi zato trebalo da prestanemo svemu da se čudimo, a pogotovo iščuđavamo. 

Kako se klub zapravo zove?

Pomurje izbrisano 19.12.2022.


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6