XS
SM
MD
LG

Jahorina u finalu U19 Kupa Republike Srpske

Futsaleri Jahorina plasirali su se u finale U19 Kupa Republike Srpske u futsalu savladavši Radnik MD Shop na svom parketu 6:1.

Nakon 6:2 u prvom meču, Paljanima je bilo potrebno barem četiri razlike za penale i vrlo brzo su uspjeli to da urade. Nemanja Čvoro majstorijom iz slobodnog udarca lobuje Pejića, a onda Strahinja Pekić postiže dva gola, jedan iz penala za 3:0, da bi Nemanja Čvoro drugim golom odveo Jahorinu na 4:0 pred poluvrijeme.

Imao je Radnik svoje šanse, ali je Miloš Baričanin na golu Paljana najavio da će ovo biti njegovo veče. Iako su njegovi saigrači postigli šest golova, heroj Paljana je ovaj mladi golman, koji je u drugom poluvremenu odbranio sve Bijeljincima i omogućio slavlje "Vučici". Dva puta je Radnik pogađao i okvir gola, tako da definitivno u ovom susretu imaju za čim da žale.

Samo što je krenulo drugo poluvrijeme Jahorina ima i 5:0 golom Nikole Komlenovića i to je bio rezultat koji im je apsolutno odgovarao. U 30. minuti put do mreže Paljana konačno pronalazi Žarko Perković, ostaje sam na drugoj stativi i lako pogađa za 5:1.

Krenuli su Semberci i po drugi gol, uveli i "višak", ali nije on dao rezultata, Marić kažnjava grešku u dodavanju i pogađa za 6:1 i konačan rezultat.

U finalu U19 Kupa Republike Srpske u subotu Jahorina će igrati protiv Doboja.