XS
SM
MD
LG

Trijumf Crnogoraca u Razgradu

Fudbalska reprezentacija Crne Gore savladala je danas u Razgradu selekciju Bugarske 1:0 na startu grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

"Sokoli" su na sjajan način otvorili kvalifikacije, a strijelac jedinog gola bio je Krstović u 70. minutu. To je prvi gol napadača Dunajske strede u šestom meču za Crnu Goru.

Već u poneđeljak, izabranici Miodraga Radulovića, koji nije mogao da sjedi na klupi zbog crvenog kartona protiv Finske u Ligi nacija, pred domaćom publikom dočekaće Srbiju od 20:45h. U našoj grupi su još selekcije Mađarske i Litvanije.

Poslije ravnopravne igre tokom prvog poluvremena, Crna Gora je imala mnogo sreće u intervalu od 25. do 30. minuta. Prvo je Milan Mijatović dobio duel jedan na jedan protiv Ilije Grueva, a nedugo zatim, Spas Delev je iz sjajne pozicije šutirao preko gola.

Sjajan pokušaj Seada Hakšabanovića, Antonov je uspio da izblokira, a poslije kornera sa lijeve strane, Stefan Savić je bio najviši u skoku, ali je Danijel Naumov uspio da spriječi loptu da uđe u mrežu. Naumov je u nadoknadi vremena zaustavio projektil Vukana Savićevića.

U nastavku meča, na teren su istrčali Stevan Jovetić i Vladimir Jovović, umjesto Seada Hakšabanovića i Marka Bakića. U 70. minutu, poslije sjajne akcije, lopta je stigla do Nikole Krstovića koji je uspio da zatrese mrežu – 1:0.

Bugarska je imala zicer za izjednačenje, ali je Savić uspio da izbaci loptu sa gol linije.

Dakle, u poneđeljak naši momci pred domaćom publikom dočekaće Srbiju od 20:45h. U našoj grupi su još selekcije Mađarske i Litvanije.