XS
SM
MD
LG

Održana 21. sjednica Izvršnog odbora

Detalj sa 21. sjednice

Pod predsjedavanjem Dušana Markovića, prvog potpredsjednika danas je u prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske u Banjaluci održana 21. redovna sjednica Izvršnog odbora. Predsjednik Vico Zeljković nije prisustvovao sjednici zbog ranije preuzetih obaveza u inostranstvu.
Nakon jednoglasnog usvajanja dnevnog reda i zapisnika sa prethodne sjednice Izvršnog odbora održane 14. februara ove godine, razmatrane su, i usvojene, odluke Komisije za hitna pitanja FSRS.
Po prijedlogu Takmičarske komisije Odluka o reorganizaciji Druge lige Republike Srpske je prolongirana za naredni period, tako da će takmičenje zadržati sadašnji model u dvije grupe – istok i zapad, bez ujedinjenja ovog ranga.

 

 

“Uvidom u dostavljene odgovore klubova sadašnjih drugih liga, na postavljeno pitanje oko organizovanja jedinstvene Druge lige u narednoj sezoni 2023/24, došli smo do saznanja da su svi klubovi poslali negativan odgovor. Naime, svi su saglasni da se organizovanje ove lige prolongira do nekih boljih vremena za finansiranje i organizaciju.
Iz tih razloga vam dostavljamo prijedlog da donesete odluku kojom odlažete ovu reorganizaciju takmičenja i u sezoni 2023/24. se nastavi takmičenje po dosadašnjem sistemu”, stoji u prijedlogu Takmičarske komisije koju je potpisao predsjednik Vladan Simeunović.
Donesena je odluka o visini članarine službenih lica FSRS za 2023. godinu, a usvojen je i dnevni red za redovnu sjednicu Skupštine Saveza koja će biti održana 28. aprila 2023. godine s početkom u 13 časova u hoteu “Jelena” u Banjaluci.
Takođe, jednoglasno su usvojeni izvještaj o radu Fudbalskog saveza Republike Srpske za 2022. godinu kao i program rada Saveza za 2023. Usvojeni su i izvještaji pravnih tijela FSRS – Disciplinske i Apelacione komisije. Predloženi su i članovi Nadzornog odbora FSRS do kraja tekućeg mandata, a na osnovu aplikacija područnih saveza prema Skupštini su, na usvajanje, poslana imena: Nedeljko Ćorić (PFS Bijeljina), Siniša Adžić (PFS Gradiška) i Dejan Dadić (PFS Banjaluka).
Pod tačkom razno usvojen je prijedlog generalnog sekretara FSRS o potrebi popune radnih mjesta u administrativnom sekretarijatu FSRS. Prijedlog se odnosi na formiranje pozicije – Direktor za takmičenja, suđenje i događaje, a u obrazloženju stoji da je on neophodan zbog unapređenja poslova. Članovi Izvršnog odbora su jednoglasno usvojili ovaj prijedlog.