XS
SM
MD
LG

Željo ili Čulin mlin

Željezničar

U subotu 15. aprila igra u Sarajevu se igra prva finalna utakmica doigravanja za prvaka Prve futsal lige FBiH i ulazak u elitu bh. futsala, FK Futsal Željezničar protiv ekipe MNK Čulin Mlin. 

Subota, 15. april u 20:45 sati,  

Sarajevo : FK Futsal Željezničar - MNK Čulin Mlin,  SD „Goran Čengić“,  Prvi sudija : Anel Puce  (Mostar), Drugi sudija : Jasmin Ušanović (Goražde), Treći sudija : Tomislav Kraljević (Ljubuški), Delegat : Igor Mehler (Mostar), Posmatrač suđenja : Slavko Zovkić (Tramošnica ). 

Pred ovu utakmicu trener ekipa MNK Čulin Mlin, Boro Matan je rekao :

 „ U četvrtfinalu smo izbacili Lilium nakon penal seriju, u polufinalu zeničke Neimare na dvije utakmice 11:4. Prije svega očekujem dvije vrlo kvalitetne utakmice, Futsal Željezničar ima veoma kvalitetnu ekipu . Uvijek je prednost domaćeg terena, ali treba dobiti obje utakmice, Naš rival je veoma kvalitetna ekipa, ulaskom u finale su to dokazali „, kazao je trener ekipa MNK Čulin Mlin, Boro Matan. 

Na FB stranici FK Futsal Željezničara su objavili „ Polako se bliži prvi dan istine za nas i sve oko nas. Mnogi su nas podcjenjivali, mnogi govorili da će naš san trajati kratko, a mi već, evo sanjamo dugo, dugo i vjerujemo i to da ćemo dosanjati naše snove. 

Vjerujemo u ove momke, koje smo pažljivo birali. Postojalo je nekoliko preduslova da bi obukli dres Željezničara, a jedan od njih je bio da imaju veliko srce. I imaju ga, a to su pokazali kroz regularni dio sezone, gdje smo u jednom trenutku bili daleko od plej – ofa , a srce su pokazali i u doigravanju. Rezultat toga je plasman u finale, gdje ćemo odigrati dvije utakmice protiv izuzetno kvalitetne ekipe. 

U proteklom periodu smo konstatno pozivali navijače da nas bodre, da nam daju vjetar u leđa. Ovaj put nećemo slati posebnu pozivnicu, već ćemo samo reći da naš i Vaš Futsal Željezničar, u subotu 15. aprila igra finale za ulazak u Premijer futsal ligu BiH u dvorani Goran Čengić na Grbavici. Vjerujemo da je to dovoljno ?! 

Ono srce što smo spomenuli, vidjet ćete još jednom na djelu, jer ovi momci se bore i ginu za plavi dres. Ostao je samo još jedan dvokorak do ispunjenja sna, a prvi korak je u subotu. Nemoj da Vam bude poslije žao što niste svjedoci pisanju istorije ! 

Vidimo se na Grbavici“, stoji između ostalog na FB stranici FK Futsal Željezničara. 

Čulin mlin