XS
SM
MD
LG

Gacko na korak od titule

GACKO - Odbojkašice Gacka savladale se Bimal Jedinstvo 3:0 sinoć u prvom meču finalne serije Premijer lige BiH.

Po setovima, bilo je (25:11,25:21, 25:18) čime su još jednom odbojkašice iz Hercegovine potvrdile da nisu slučajno lideri nakon regularnog dijela šampionata, piše Glas Srpske.

Od samog početka meča vidjelo se da su motivisanije ušle u ovaj susret, te da uz iskustvo koje posjeduju, žele doći do prve istorijske titule.

Trener domaće ekipe Saša Slijepčević rekao je da su njegove izabranice odigrale odličan meč i ubjedljivo trijumfovale.
- Ispoštavali smo dogovor iz svlačionice. Večeras smo pokazali da zaslužujemo titulu ali ovo je tek prva stepenica. Mi titulu sanjamo 12 godina, na dobrom smo putu, a već prva prilika je revanš u Brčkom - rekao je Slijepčević.
Trener gošći Radmila Marković nije mogla biti zadovoljna prikazanim večeras u Gacku, ipak imaće priliku, kako kaže, već u revanšu da poprave  rezultat.

- Ekipa Gacka je odigrala odličnu utakmicu. Moje djevojke su podlegle pritisku. Iskustvo Gačanki je presudilo. Uradićemo analizu i da probamo da odigramo puno bolje u Brčkom - kazala je Markovićeva.
Kapiten domaće ekipe Helena Popović naglasila je da su navijači bili njihov sedmi igrač, te da je ovo jedan od boljih utakmica posljednjih godina.

- Odlično smo ušli u meč, u prvom setu smo Bimal Jedinstvu prepustili samo 11 poena. Poslije je sve bilo lakše. Više od 15 godina igram za ŽOK Gacko, a pobjedom smo se približili tituli. Radićemo marljivo da do nje dođemo, ali ostajemo i dalje čvrsto na zemlji - rekla je Popovićeva.

Ovaj meč imao je i humanitarni karakter jer je za sestre Slobodu i Vjeru Vukosav iz Nevesinja prikupljeno više od hiljadu KM od ulaznica.