XS
SM
MD
LG

Vračar dodao desetu evropsku medalju u kolekciju: Uz posvećenost nagrada dolazi

Foto/ EJU

Igor Vračar je na prethodnog vikenda održanom Evropskom kupu za seniore u Dubrovniku osvojio zlatnu medalju u kategoriji preko 100 kilograma.

Bila je ovo njegova jubilarna deseta evropska medalja u karijeri, a prva zlatna seniorska, zbog čega je posebno srećan.

- Veoma sam zadovoljan prikazanim na ovom takmičenju. S obzirom na to da smo na takmičenje došli direktno sa trening kampa umor se svakako osjetio, ali sam u mečevima trošio energiju pametno i uspio da se domognem prvog mjesta. Ovo mi je jubilarna deseta medalja sa evropskih kupova. Drago mi je da je baš ovog sjaja i da se konačno čula himna "Bože pravde" dok sam ja na postolju, govori za naš portal Igor Vračar nakon prvog mjesta u Dubrovniku.

Poslije jednog težeg perioda u kojem se patio sa povredama, u prethodnih nešto više od mjesec dana uspio je da poveže dobre rezultate i potvrdi odličnu formu, zlato na prvenstvu Srbije za seniore i zlato na EJU kupu.

- Nakon silnih povreda koje su me mučile, sedmog mjesta na Svjetskom kupu u Sofiji, došla su pva dva takmičenja gdje sam stopostotan sa dva zlata. Također, moja klupska koleginica Nevena Milić je osvojila zlato i to je dokaz da smo na pravom putu i da se uz takav sistem rada i naše zalaganje može daleko dobaciti. Trenutno se nalazim u odličnoj formi i mogu samo da nastavim da marljivo radim i uživam u trenutnim uspjesima.

Očekuje Vračar dobre rezultate i na predstojećim takmičenjima, a prvo bi trebalo da bude na domaćem terenu u Istočnom Sarajevu.

- Sljedeće takmičenje će najvjerovatnije da bude Evropski kup u Istočnom Sarajevu. To mi je prilika i nadam se da još jednom zasijam i pokažem da vrijedim. Za ovu godinu ciljam prvenstvo Evrope do 23 godine u novembru i tu ću naravno da idem na medalju. Nadam se da ću od Saveza biti selektovan i za seniorsko Evropsko prvenstvo i još neko takmičenje koje se boduje za Olimpijske igre. Na meni je da radim i da se posvetim džudou i siguran sam da će nagrada za to doći.