XS
SM
MD
LG

Kecmanović: Čudim se kako dobro igram na šljaci

Miomir Кecmanović

Miomir Kecmanović je i sam iznenađen kvalitetom partija koje je pružio u dosadašnjem dijelu Srpska opena.

Sjajnom partijom protiv Jiržija Lehečke on je izborio plasman u polufinale gdje ga očekuje duel sa kolegom iz reprezentacije Srbije Dušanom Lajovićem. Biće ovo njihov prvi međusobni duel.

-Biće interesantno vidjeti kako će to da izgleda. Nismo igrali jedan protiv drugog. Vjerujem da nas očekuje interesantan meč. Njamu više odgovara šljaka, ali kako sam počeo igram i ja dobro. Čudim se samo sebi kako igram na šljaci. istakao je Kecmanović.

On se osvrnuo na meč protiv Lehečke.

-Odigrao sam sjajan meč osim četiri vezana gema koja sam izgubio u prvom setu . Sve ostalo je bilo odlično. Vršio sam pritisak na njega i osvajao poene. To što sam osvojio drugi set bez izgubljenog gema mi ne znači puno osim što sam brže završio i manje sam se mučio. dodao je Miomir.

 

On je gledao i četvrtfinalni meč Đokovića i Lajovića

-Gledao sam u pojedinim momentima meč. Kul je kad imaš priliku gledati zemljake. Bio je fenomenalan meč ali ne vjerujem da bi se Nole s tim složio. Lijepo je bilo gledati meč, ali se ne bih pred duel kladio na Dušana - rekao je Kecmanović

Zatim se složio sa konstatacijom da je ovo jedna od najsporijih podloga.

-Mislim da jeste jedna od najsporijih podloga na kojima sam igrao , ne možeš da završiš nikako poen. Lopte su mnogo loše, ne znam šta je slične su ove sezone a možda smo dobili neke loše. Nekako su čudne čak i kad je sunce - objasnio je srpski teniser.

Zatim je objasnio i situaciju sa navijačima i euforijom koja je vladala na mečevima Novaka Đokovića i odgovorio na pitanje da li je banjalučka publika teniska ili je samo tu da vidi najboljeg na svijetu.

-Normalno je da svi hoće njega da vide. Bilo bi čudno da nije tako . Novak je neko ko je uradio sjajne stvari i normalno je da ga svi prate. Mi tek treba da se dokažemo ili napravimo nešto kako bi nas bodrili. Ipak ostao je veliki broj navijača, zahvalan sam im jer je bilo veoma hladno i kasno - rekao je na kraju Miomir.