XS
SM
MD
LG

Novak bolji od Dimitrova

Novak Đoković savladao Bugarina Grigora Dimitrova sa 2:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:1 i plasirao se u osminu finala mastersa u Rimu. Naredni rival našeg tenisera je bolji iz duela Fučovič – Nori, piše rts.rs

Novak nastavlja odbranu titule u Rimu. Savladao je još jednu prepreku. Bugarin je pružio veliki otpor, osvojio drugi set. Ipak, naš teniser je u trećem setu slomio otpor rivala i plasirao se u osminu finala.

Oba tenisera su nešto sporije ušla u meč. Dimitrov je na startu poduzeo servis našem teniseru. Uzvratio je Đoković u narednom gemu. Ponovo je pretio Bugarin, ali je Novak spasio tri vezane brejk prilike rivala i osvojio gem.

Potom je naš teniser ponovo oduzeo servi rivalu i tako stigao do brejka prednosti. Naš as je stabilizovao servis i lako osvajao gemove i rutinski priveo set kraju. Imao je Novak četiri brejk, odnosno set lopte na servis rivala, ali se Bugarin odbranio.

Već u narednom gemu Đoković sigurnim servisima osvaja prvi set sa 6:3.

Na početku drugog seta rivali dobijaju svoje servis gemove. Potom je Đoković oduzeo servis protivniku. U petrom gemu Novak je ponovo zapretio, ali je rival snažnim servisima uspeo da spasi brejk loptu i dobije svoj servis.

Potom je došlo do pada u igri našeg teniser. Dimitrov osvaja sve naredne gemove i uz dva vezana brejka prekreće rezultat i dobija drugi set sa 6:4 za izjednačenja - 1:1.

Na startu trećeg seta Đoković je oduzeo servis rivalu i stigao do ranog brejka. Nastavio je naš teniser da pritiska servis rivala i u petom gemu ponovo pravi brejk za 4:1. Zatim Novak privodi set i meč kraju, a tačku je stavio novim brejkom za 6:1 u odlučujućem setu.