XS
SM
MD
LG

Novak piše istoriju Rima

Novak Đoković je u osmini finala odigrao najbolji meč od početka mastersa u Rimu. Sa 2:0 porazio je Britanca Kamerona Norija i plasirao se u novo četvrtfinale.

Ovom pobjedom Đoković je postavio apsolutni rekord ovog turnira sa čak 17 plasmana u ovu fazu takmičenja u isto toliko učešća, što je zaista imponzantan podatak u eri Rafaela Nadala, koji je oduvek svoje najbolje partije pružao na šljaci, piše Glas Srpske.

Osim rekorda došao je i do nekoliko opipljivijih stvari koje će biti izuzetno važne uoči predstojeća dva grend slema. Na prvom mjestu već je odbranio 180 bodova od potrebnih 1.000, pošto je prošle sezone osvojio svoju šestu titulu u glavnom gradu Italije.

Na ruku mu ide ispadanje Karlosa Alkarasa već u trećem kolu, jer je Španac mogao da osvoji i maksimalan broj poena jer prošle godine ovde nije učestvovao. Ovako je velika nada svetskog tenisa osvojila samo 45 bodova, pa bi razlika između njega i Novaka mogla biti minimalna ukoliko naš teniser odbrani pehar - samo 40 bodova.

Da podsjetimo, popularni Karlitos je pretekao Novaka na čelu ATP liste zahvaljujući samom učešću na turniru jer je razlika uoči istog bila 5 poena, a ta lista će biti aktuelna od sledećeg ponedeljka.

Takmičarski najmanje bitno, ali ne i zanemarljivo, Đoković je plasmanom u četvrtfinale već zaradio preko 160 hiljada evropskih novčanica. Pobedniku mastersa u Rimu sledi astronomska suma od preko milion evra.

Sledeći Đokovićev rival biće bolji iz dvoboja Holgera Runea i Alekseja Popirina.