XS
SM
MD
LG

Inter u finalu Lige šampiona, ide u Istambul

Fudbaleri Intera prvi su finalisti Lige šampiona. Neroazuri su i u revanš meču polufinala bili bolji od gradskog rivala Milana i sa dve pobede zasluženo stekli pravo da se sledećeg meseca bore za titulu klupskog prvaka Evrope.

 

 

Revanš utakmica na stadionu „Đuzepe Meaca“ završena je rezultatom 1:0. Taj jedini gol postigao je Lautaro Martinez u 73. minutu.

Za Inter je to prvo finale od 2010. godine kada su Neroazuri pod vođstvom Žozea Murinja (igrao Dejan Stanković) osvojili Ligu šampiona pobedom nad Bajernom.

Prvo poluvreme proteklo je u nešto boljoj igri „domaćeg“ Intera, a najveći krivci što nije bilo golova su golmani oba tima: Andre Onana odlično je reagovao u situaciji kada je šutirao Brahim Dijaz, dok je Majk Menjan uspeo da zaustavi pokušaj Edina Džeka.

U tom periodu igre za dobru priliku izborio se i oporavljeni golgeter Rosonera Rafael Leao, ali je nakon njegovog prodora i udarca lopta prošla pored desne stative. Neprecizni su u prvih 45 minutu u nekoliko situacija bili i igrači Intera, Barela, Lautaro Martinez…

Statistički gledano, oba tima imala su po samo jedan udarac u okvir gola u prvih 45 minuta.

Još manje uzbuđenja bilo je u drugom poluvremenu. Igrači Intera potpuno su umrtvili igru, dok Rosoneri nisu uspeli nijednom da ozbiljnije ugroze golmana Onanu.

Inter je poveo iz praktično jedine šanse, koju su igrači oba tima stvorili u nastavku meča: Lukaku je dodao loptu od Lautara Martineza koji je iskosa sa leve strsne matirao Menjana za veliku radost navijača Intera.

Inter će u finalu igrati protiv boljeg iz dvomeča između Reala i Mančester Sitija. U prvom duelu u Madridu bilo je nerešeno 1:1. Revanš igraju u sredu od 21 čas.

sportklub