XS
SM
MD
LG

Doktorsko suđenje Luke Bilbije u finalu Kupa BiH

Luka Bilbija

Prijedorčanin sa FIFA znakom na grudina Luka Bilbija opravdao je povjerenje Fudbalskog saveza BiH i Komisije za sudije i suđenje koja mu je ukazala priliku da sudi finalni susret Kupa u Zenici između mostarskih klubova Veleža i Zrinjskog (0:1).

 


Na travi “Bilinog polja” internacionalac Bilbija je imao doktorsko suđenje, bio je neprimjetan na terenu, uvijek blizu mjesta događaja, s pravovremenim odlukama i odličnim kretanjem, te ispoljenom fizičkom spremom. Još jednom je potvrdio da je jedan od najboljih arbitara ne samo uz BiH (po mnogima najbolji uz Sarajliju Irfana Peljtu i Dragana Petrovića iz Banjaluke) već i u regionu i da UEFA na njega najozbiljnije može da računa u narednom periodu.
Finale Kupa je bila jedna od najvećih i najvažnijih utakmica Luke Bilbije u kojoj je napravio još jedan korak ka vrhu na stepništu u svojoj sudijskoj karijeri, a svima onima koji su mu ukazali povjerenje se zahvalio na najbolji mogući način – sjajnom i arbitražom bez greške!

Inače, pored obaveza vezanih za najvažniju sporednu stvar na svijetu, Bilbija je uspješno završio studije na Arhitektonsko – građevinskom fakultetu i stekao zvanje diplomiranog inženjera geodezije, a trenutno je na završnoj godini master studija. U kompaniji "Arcelor mital” je zaposlen od 2021. godine na radnom mjestu „Inženjer za rudarska mjerenja i geodeziju“ u OJ Inženjering.

Luka Bilbija je, uz predsjednika FS BiH Vicu Zeljkovića, kontrolora Ognjena Valjića i kapitena Zrinjskog, svog prezimenjaka Nemanje, bio sjajan reprezent fudbala Republike Srpske u finalu Kupa BiH.